İhracat yapılan aracın özellikleri; 4LBUZ 4 aks lowbed yarı römork arka 2 self stering (kendinden dümenlenir) aksları, 5.250 mm uzar platformu, full metalizasyonlu şasisi ile 15 yıl paslanmazlık garantisi, otomatik yağlaması, konteyner kilitleri ve en önemli özellik ise arka rampa ayakları sadece 5 dakika içerisinde çok kolay bir şekilde çıkarılıp geri takılabilmesi böylece arka rampa ayaklarının gerekmediği yerlerde çıkarılıp ağırlıktan, rüzgar direnci ve çekicinin yakıt masraflarında büyük ölçüde azalmasında rol alıyor.

Vikinglerin ve İngilizlerin tercihi Yalçın Dorse oldu

Yalçın Dorse, 2019 yılında ihracatlarını başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Firma son olarak 21 adet sipariş aldı. 21 adet olan siparişin, 1 adet 2 aks tam düşük hidrolik dümenlenir lowbed yarı römork ile 3 adet 4 aks lowbed yarı römorkların birinci parti ihracatı gerçekleştirildi. Geri kalan siparişlerin devam eden haftalarda yapılacağı bildirildi.  

4 aks lowbed yarı römork

Danimarka ve İngiltere’de kullanılmak üzere, özel olarak tasarlanmış 4 aks lowbed yarı römork; 9.200 mm platform boyu, 13.300 mm kapalı boyu ve 4.000 mm uzar platformu ile 17.300 mm toplam boya ulaşıyor. Beton blokların taşınması yükleme platformu v şeklinde tasarlanmış araçta 3 aksı sabit, 1 aksı self stering (kendinden dümenlenir) akslar kullanıldı.

Bu lowbed hiçbir izne tabi olmuyor

Yalçın Dorse’nin Avrupa’da en çok talep gören modellerinden biri olan 2 aks tam düşük lowbed yarı römork, kapalı durumda hiçbir izne tabi olmadan hareket edebiliyor. Uzamış platformu ile 40ft’e ulaşabiliyor ve özel dizayn konteyner kilitleri ile güvenle sabitleniyor. Hidrolik dünenlenir aksları kumanda ile de döndürülebiliyor. Kolay ayrılabilir deveboynu ile önden yükleme imkanı sunuyor. Wabco smart board sistemi ile sürüşe uygun frenleme ve sürüş verilerinin kolay takibi sayesinde kullanıcılara avantaj sağlıyor.