Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğinin düzenlediği, HEPA Türkiye’nin destek verdiği “Macar Elektrikli Hizmet Araçları Tanıtım Toplantısı”nda Goldi Mobility firması da araçlarını tanıttı. Goldi Mobility Şirket Kurucusu Kovács Ferenc, etkinlikten sonraki gün basın mensuplarıyla bir aya gelerek firmaları ve araçları hakkında bilgiler verdi.

Kovács Ferenc, 8,5 metre ve 12 metre elektrikli otobüsler ürettiklerini ve bu araçları pazara piyasada bulunabilecek en ucuz fiyatla sunduklarını söyledi. Elektrikli otobüslerin bataryalarını Tesla’nın da anlaşmalı olduğu Çinli marka Catle’den tedarik ettiklerini, Avrupa’nın Çin’i dediği Macaristan’da üretim yaptıklarının altını çizen Ferenc, “Aralık ayında 6 metrelik bir otobüsümüzü daha pazara sunacağız. Araçlarımız üstten dolum yapılan araçlardır. 310 kilometrelik mesafe ile kendi kategorilerinde en uzun mesafeye sahip otobüslerdir. Goldi Mobility tekerlekleri hariç otobüsün tamamını kendisi üreten bir şirkettir” dedi.

Ferenc, 18 metre boyunda hidrojenli bir otobüsü daha pazara sunacaklarının bilgisini verdi.

Araçlarında smart city sistemlerinin mevcut olduğunu aktaran Ferenc, müşteri ihtiyaç ve beklentilerine yönelik yeni özellikler de ekleyebildiklerini belirtti.

“Aracımız zamanında çıkmış olsaydı 2021 yılındaki tüm ihaleleri alırdık” diyen Ferenc, araç fiyatlarındaki avantajların yanında Macar Eximbank’ın sunduğu kredi kolaylıklarının da bunda etkili olacağını söyledi.