27 Nisan Perşembe günü Temsa’nın İzmir bayii Ant Oto Merkezi’nde düzenlenen törenle araçlar Günaydın Group’a teslim edildi. Törene Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Günaydın, Genel Müdür  Şenol Günaydın, Ege Trans Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Yalcınkaya, VİA Tur Genel Müdürü Kerem Çoban, Temsa Satış Direktörü Murat Anıl, Bölge Satış Yöneticileri İrfan Özsevim, Sonat Demirci,  Ant Oto İstanbul Genel Müdürü Efe Selçuk katıldı. 

49 yıllık bir taşımacılık süreci

Teslimat töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Günaydın Group Genel Müdürü Şenol Günaydın, babalarının 1967 yılında taşımacılık alanında hizmet vermeye başladığını, 1988 yılında ise personel taşımacılığı alanına adım attıklarını söyledi.  Günaydın Group bünyesinde 20 şirket bulunduğunu belirten Şenol Günaydın, “Ege Trans, VİA Tur ve Serol Günaydın yolcu taşımacılığı alanında hizmet veriyor. Diğer şirketlerimiz ise lojistik zincirin her halkasında hizmet vermek üzere konumlandırıldı. Ege Trans İstanbul’da, Serol Günaydın, İzmir-Manisa ve Eskişehir’de, VİA Tur ise özellikle VİP taşımacılık alanında hizmet veriyor” dedi. 

4000 adetlik otobüs ve kamyon filosu

Filolarında kamyon ve otobüs, midibüs grubu olarak 1200 dolayında özmal araç bulunduğunu belirten Günaydın, “İstanbul, İzmir ve Manisa çevresinde kiralık araçlarla birlikte yönettiğimiz araç sayısı toplamda 4000 bini aşıyor.  470’i özmal otobüs, midibüs olmak üzere 2000 bin aracımız var” dedi.

Otobüs grubunun yüzde 55’i Temsa

Filolarının ağırlığının Temsa marka araçlardan oluştuğunu belirten Günaydın, “Manisa çevresinde 100’e yakın büyük otobüsümüz hizmet veriyor.  Yüzde 90’ı Temsa marka ürünlerden oluşuyor. Filonun ise yüzde 55’i Temsa ürünlerinden oluşuyor” dedi.

TEMSA  tercihi

Günaydın Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Günaydın, Temsa tercihlerindeki en önemli etkenleri şu şekilde sıraladı: Temsa araçları şoför seçmiyor.  Yani araçlar şoförlerin hor kullanımlarına da dayanıklı ürünler. Araçlar şoför hatalarını kabul edebilecek dayanıklılığa sahip. Safir ve Prestij araçlar bizim ihtiyaçlarımızı karşılamada hep bir adım önde oldular. Bakım aralıkları uzun olması ve çok fazla servise gitmemeleri de araçların bizi çok memnun ediyor. Maliyet konularında ilk alımla da çok iyi bir konumda. Ayrıca turizm tarafında kullandığımız aracı daha sonra servis tarafına yönlendirmemiz ile araçlar çok daha uzun bir ömür sürecinde bizlere hizmet sunuyor” dedi.

Yakıt tüketiminde TEMSA önde

Yakıt tüketimi noktasında her aracın ölçümünü büyük bir titizlikle yaptıklarını ifade eden Günaydın, “Temsa araçları en yakın rakibine yüzde 4 fark atıyor. Yüzde 4’lük bir fark büyük bir avantaj.  Birebir her aracın yakıt analizini yapabiliyoruz.  Bir Prestij aracın aylık maliyet avantajı 1000 TL civarında. Yıllık avantajımız ise 12 bin TL. Bakım sürecinde de avantajlar da eklendiğinde bu miktar artıyor” dedi. Yolcuların özellikle Temsa araçları istediklerini belirten Günaydın, “İzmir’de Pınar’da aylık 11 bin, Manisa-Vestel grubunda 19 bin, öğrenci taşımacılığı alanında ise 2 bin civarında bir yolcu taşıyoruz. Yolcu koltuklar arasındaki diz mesafesi çok önemli. Yolcu seyahat sürecinde rahat etmek istiyor. Yine yeni Prestij SX aracın tasarımını da çok beğendik” diye konuştu.

Matematik bana TEMSA al diyor

Şenol Günaydın’da “alım maliyetine ve işletme maliyetine baktığımda bana matematik Temsa al diyor. O yüzden bizde Temsa çok” dedi.

İşletme ekonomikliği, sektördeki lider koltuk avantajı

VİA Tur Genel Müdürü Kenan Çoban, “2015 Ağustos ayından itibaren biz filomuza Temsa kattık.  Artık 12 otobüsle hizmet veriyoruz. Tamamı Temsa marka ürünler. İşletme ekonomikliği, sektördeki lider koltuk avantajı.  Acenteler de artık  Temsa konusunda tercihlerini ifade ediyorlar. 

Her yıl 40-50 otobüs yatırımı

Turizm tarafında temkinli bir şekilde ilerlemek istediklerini ve ister istemez bir portföy yenilemesi yapmak durumunda olduklarını belirten Şenol Günaydın, “Hiç araç yatırım yapmayacağız desek,  toplamda 40-50 araçlık bir yatırımımız oluyor. 2 Safir Plus şu anda aldık. 6 adet daha alabiliriz. Euro 6 araçları ilk defa deneyeceğiz. Yakıt tüketiminde aynı avantajı yaşarsak zaten yine tercihimiz Safir Plus olacak. Biz bu bölgede tercihleriyle de örnek olan bir firmayız. Servis tarafında artık daha fazla büyüme planımız yok. Artık kiralık portföyü ile birlikte kaliteli artırmak hedefimiz” dedi.

Ege Bölgesi TEMSA kalesi

Temsa Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim,  Ege bölgesinde Temsa ağırlığının son 4-5 yılda giderek arttığına dikkat çekerek, “İzmir ve Ege bölgesinde Temsa’nın pazar ağırlığı yüzde 13 civarında gezerken, bayilik oluşumu ile birlikte Temsa’nın Ege bölgesinde ağırlığı 43.8 civarına geldi. Bu TUİK verisidir. Manisa ve Muğla  bölgesinde değişim ağırlıklı olarak  Temsa yönünde. Satış ve satış sonrasındaki hizmet kalitemiz ve ikinci el değeri ile Temsa öne çıkıyor.  İkinci elde müşteriyi üzmeyecek noktadayız. Tabi ki gidecek yolumuz var. Manisa’da servisimiz yoktu. Orada da servis oluşumunu yaptık.  Ege bölgesi Temsa kalesi haline gelmeye başladı. 4 ayda Ege bölgesinde rakip markaların verdiği araç sayısı 4’ü geçmez.  Safir artık ikinci elde en çok tercih edilen araç haline geldi” dedi.

Uzun bir ömür hedefledik

Temsa Satış Direktörü Murat Anıl, Günaydın Group yönetiminin tercih nedenleri ile işletme süreci ile çok güzel ifadelerde bulunmasını kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “O kadar güzel iyi ifade edildi ki, bu işbirliğinde emeği geçen Ant Oto ve Temsa çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yeni araçlarında Günaydın Group’a hayırlı olmasını diliyorum. Ben konuşmaları dinlerken eski günlere geri döndüm.  2010 yılında yeni Safir’i tasarlarken hep yönlendiğimiz nokta şu olmuştu. Güçlü bir DAF motorumuz var. Şehirlerarasında eksik kalan tarafımız motor gücümüzdü. Bunu tamamladıktan sonra neye baktık; Biz 5 sene şehirlerarasında, sonrası 10 yıl turizm tarafında ve sonrasında personel servisi tarafında kendine çalışma alanı bulacak bir otobüs tasarladık. Bunun bir kere sizler tarafında söylenmesi beni çok mutlu etti. Ege Bölge Satış Yöneticimiz İrfan Özsevim’e de teşekkür ediyorum; son dört senede gösterdiği performansla bizi 1997-98 yılındaki başarılı Prenses dönemine döndürdü. Prestij konusunda tercihinizin doğru olduğunu düşünüyorum. Rakiplerde güzel ürünler yapıyor ama bizim işimiz servis ise yakıt tasarrufu ile şoför seçmemesi ile Prestij en uygun ürün. Biz ancak size servis hizmetlerinde ne kadar daha destek olabiliriz diye düşünüyoruz. İzmir’de iki tane, Manisa’da bir tane yetkili servis ile hizmetinizdeyiz. Sizlerle birlikte olmaktan keyif aldık. Günaydın Group gibi taşımacılığın her alanında hizmet veren büyük bir şirketle iş ortağı olmak bana büyük mutluluk veriyor. Ümit ederiz, kalıcı oluruz ve birlikte yolumuza devam ederiz” diye konuştu.