Çekok Gıda’nın Tuzla’daki merkezinde 24 Ocak tarihinde düzenlenen teslimat törenine Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Çekok Gıda Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Çekok, Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Renault Trucks Türkiye Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk, Renault Trucks Türkiye Satış Müdürü Coşkun Saraç, Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ve Koçaslanlar Otomotiv Şube Müdürü Erdoğan Seymen katıldı.


5 markayı yarıştırdı, en yakın rakibine 1 litre az yakıt tüketti

Renault Trucks seçiminin nedenini de açıklayan Çıkok Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çekok, “Filomuzu SAP ile donattık, filo takip sistemleri, yakıtını, personel performansını, servis bakım giderlerini ciddi anlamda takip ediyoruz. Yatırım yapmadan önce 6 ay test süresiyle, altı markayı yarıştırdık. İşletme verimliliği anlamda yarıştırdık. Aynı yük, hava şartlarında test etme imkanı yakaladık.  İşletme giderlerimizin büyük çoğunluğunu oluşturan yakıt, personel,  servis bakım toplamda yüzde 72 oranında yer kaplıyor. Renault Trucks, 100 km’de en yakın rakibine bir litre, diğerlerine 2 litre daha yakıt tasarruf sağladı” şekline konuştu.  Yılda 120 ile 160 bin km arasında her bir aracın yol kat ettiğini kaydeden Çekok, 45 adetlik bir filoda 3 yıl için toplamda 3,5 milyon TL bir tasarruf sağlanabileceğini vurguladı.
 

Yaptığımız işe değer katmak için lojistik işine girdik

Asıl işimiz lojistik olmadığını dile getiren Çekok, yaptıkları işe değer katmak için lojistik işine girdiklerini vurguladı. Dışarıdan da lojistik hizmet aldıklarını ve bunları hem maliyet hem de hizmet kalitesi açısından değerlendirdiklerini aktaran Çekok, kendi araçlarıyla yaptıkları teslimatlarda müşterilerinin daha çok güven duyduğunu kaydetti.
Devlet teşvik ve desteğinin yeterli olmadığına değinen İlhan Çekok, “Bu teşviklerle dünya yarışına giremezsiniz” dedi. Çekok, tohumdan, müşterinin dolabına kadar sürecin tamamında kendilerinin olduğuna değindi.


Müşterimize topyekün çözüm sunduk

Teslimat töreninde konuşan Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine ise şöyle konuştu: “Öncelikle Renault Trucks’ın Çekok gibi bir marka ile birlikte anılmasından gurur duyduğumuz söylemek isterim. Çekok’a yaptığımız işbirliği süreci verilere dayanarak gerçekleşti. Sunduğumuz toplam çözüm paketinin kendilerine katma değer yaratması gerekiyordu. Bu katma değerin yaratılmış olmasından çok mutluyuz. Bizim en önemli özelliğimiz müşterilerimize topyekun ve katma değerli çözüm sunmak. Bu teslimatta Koçaslanlar Otomotiv’in önemli rolü bulunuyor.”
Geçen yıl 2017 yılında bakım onarım anlaşmalarını tekrardan piyasaya sunduklarını ve bu hizmetin firmalarda yerini bulmaya başladığını aktaran Delepine, “Renault Trucks’ın Türkiye’deki servis ağı da bizlere bu anlamda güven veriyor.  2017 Renault Trucks’ın için iyi bir yıl sene oldu. Hem çekici pazarında pazar payımı arttırdık ve inşaat sektörüne girerek yeniden pay sahibi olduk” şeklinde konuştu.

Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, Çekok'un yaptığı değerlendirme dosyasını göstererek, bu derece maliyetleri iyi analaz edebilen bir müşteri ile çalışmış olamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi..