2016 yılının dokuz aylık döneminde Türkiye’de kasko kapsamında ödenen toplam hasarın 3.9 milyar TL olduğuna dikkat çeken Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz şöyle konuştu: “TÜİK’in son olarak 2015 yılına ilişkin açıkladığı verilere göre, ülkemizde yılda ortalama 1.3 milyon trafik kazası yaşanıyor. Ayrıca, İstanbul başta olmak üzere her gün onlarca araç hırsızlığı vakası meydana geliyor. Buna karşın traktöründen motosikletine, otomobilinden kamyonuna kadar trafiğe kayıtlı 20.8 milyon aracın bulunduğu Türkiye’de, 2016 yılının eylül sonu itibarıyla bu araçların yüzde 73.25’inin yani 15.2 milyonunun kaskosu bulunmuyor. Bir başka deyişle, 15.2 milyon aracın sahibi, aracı çalınır, sel, yangın, terör gibi olaylar sonucu aracı zarar görür ya da kendisinden kaynaklanan bir hasarla karşı karşıya kalırsa zararı yine kendisi ödemek zorunda kalıyor.”

Sigortasızlık oranının en yüksek olduğu kent Kilis

Bazı kentlerde sigortasız araç sayısının son derece yüksek olduğunu kaydeden Metin Oğuz, bu durumun, gelirin yanı sıra sigorta bilincinin düşük olmasından kaynaklandığını ifade etti. Uzun yılların birikimiyle binlerce lira vererek araç sahibi olanların, yılların birikimini ve bütçelerini güvenceye almalarının ancak kasko poliçesiyle gerçekleşebileceğini anlatan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, “Ne yazık ki bazı kentlerde sigortanın öneminin yeterince kavranamadığını görüyoruz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi verilerine göre 2016 yılının dokuz aylık döneminde kasko sigortasızlık oranı en yüksek olan ilimiz yüzde 93 oranla Kilis oldu. Bu kentimizi, Şanlıurfa ve Karaman takip etti. Kilis’te her 100 araç sahibinden sadece 7’si bir hasar durumunda zararı kendi cebinden ödemiyor. Buna karşın; İstanbul, Ankara ve Ardahan sigorta oranı en yüksek illerimizi oluşturuyor. Bu illerde kasko sigortalılık oranı sırasıyla yüzde 51, 36 ve 34 düzeyinde” dedi.

Anadolu Sigorta’nın “kaybetmek yok” ilkesiyle hareket ettiğini hatırlatan Oğuz, bu anlayışla araç sahiplerinin birikimlerini güvence altına alan, her bütçeye uygun farklı kesimlere seslenen kasko poliçeleri hazırladıklarını belirtti.

Anadolu Sigorta’dan herkese uygun kasko

Spora destek vermek amacıyla Beşiktaş, Trabzonspor ve Konyaspor taraftarlarına özel kasko poliçeleri geliştirdiklerini anlatan Metin Oğuz, takımına destek olmak isteyen taraftara takımlarının bütçesine katkıda bulunma fırsatı sunduklarını belirtiyor.

Yurtdışına aracıyla seyahate çıkacak sigortalıların eğer isterlerse, poliçelerine yurtdışı teminatı ekletebileceğini ifade eden Oğuz, bir başka ürün olan “Plaza Kasko” ile ise hizmetlerini yetkili servislerden almak isteyen sigortalıların tüm teminatlarının sağlandığını kaydetti. Metin Oğuz şöyle konuştu: “Sigortalılarımız, Plaza Kasko Sigortası ile çok sayıda anlaşmalı servis istasyonu seçeneğinden yararlanma ayrıcalığına kavuşmaktadır. Ayrıca poliçe dönemi içerisinde bir adet orijinal cam değişimini de bu ürünümüzle muafiyetsiz ve hasarsızlık indirimi etkilenmeden vermekteyiz. “Pert Kasko” ürünümüz ise aracın tam hasara uğraması ya da çalınması durumunda devreye giren bir poliçe. Araç sahiplerine, bütçelerine en uygun Anadolu Sigorta kasko poliçesini seçerek, yılların birikimini güvence altına almasını öneririm.”