ZF Friedrichshafen AG ve Rusya’nın en büyük ticari araç üreticisi Kamaz’ın ortak girişimi, Ecomid ve Ecosplit ticari araç şanzımanları için 20 bin metrekarelik modern üretim tesisi açacak. ZF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Sommer yeni tesisin açılış töreninde; ‘’Bu yeni üretim tesisi ile Naberezhnye Chelny’de gelecek için çok önemli bir temel atıyoruz. Yaşadığımız olumlu gelişmeyle bu önemli pazarda daha iyi hizmet vereceğimizden eminiz’’ dedi. Açılışa katılan davetliler arasında, Tataristan devlet başkanı Rustam Minnichanow, Rostok şehri teknoloji otoritesi CEO’su Sergej Tschemesow ve Naberezhnye Chelny Belediye Başkanı Vasil Shayhraziev da yer aldı. Kamaz Genel Müdürü Sergey Kogogin ‘’Seçkin uluslararası otomotiv tedarikçileri ile teknoloji transferi ve ortak çalışma yapmak sureti ile Kamaz kamyonlarımızın rekabet gücünü arttırma imkanı elde ediyoruz. Bu konularda kuşkusuz ZF vazgeçilmez bir partnerdir. ZF Kamaz Joint Venture ortaklığının yatırımı, müşterilerimize daima en yüksek kalitedeki modern ürünleri garanti etmektedir. 2016 yılına kadar ZF ve Kamaz bölgede 90 Milyon Euro’luk yatırıma imza atmış olacaktır” dedi.

YENİ FABRİKA HAKKINDA

2005 yılında yüzde 51 ZF ve yüzde 49 Kamaz ortaklığı ile kurulan şirket, 16 vitesli Ecosplit ve 9 vitesli Ecomid şanzıman ürünleriyle, yüzde 95 oranında Kamaz için hizmet verirken, diğer Rus üreticilerinin ve ithalatçılarının da hizmetinde olacak.

Yeni üretim tesisine geçiş ile birlikte, çalışma alanı 4 bin metrekareden 20 bin metrekareye ulaşacak, yani 5 katlık bir kapasite artışı olacak. Böylece, 2016 yılında Naberezhnye Chelny’de üretim bandında 20 bin yerine 50 bin adet Ecosplit ve Ecomid şanzıman üretilmiş olacak. Buna paralel olarak önümüzdeki iki yıl içerisinde çalışan sayısı da 350’den en az 550’ye çıkmış olacak. Bu büyük üretim tesisleri mevcut elverişli koşullar sayesinde, ZF şanzıman ve komponentlerinin Rusya’da yerlileştirilmesini önemli ölçüde arttıracak.