ZF, ticari araç şanzımanları kategorisinde onuncu kez liderliğini ilan etti. Retarder kategorisinde de okuyucular ZF Intarder’ı birinciliğe layık gördü. Okuyucular üreticilerin yeni ürünlerini güvenilirlik ve ekonomiklik açısından da değerlendirdiler.

ETM yayınevinin noter huzurunda yaptığı ve ‘’Lastauto Omnibüs, Trans Aktuell ve Fernfahrer’’ okuyucularının katıldığı anket neticesinde ZF liderlikkoltuğundaki yerini korudu.      

En iyi markalar anketinin 10 yıl önce tanıtılmasından itibaren ZF ürünleri, otobüs ve kamyonlarda kullanılan AS Tronic ile ve şehir içi otobüslerinde kullanılan 6 vitesli otomatik şanzımanları ile her zaman podyumunda ilk sırada yerini aldı.

Okuyucuların %61’den fazlası, 2014 yılında ZF’nin otomatik ve manuel, kamyon ve otobüs şanzımanlarını en iyi ticari araç şanzımanları marka sıralamasında birinci seçti. Ayrıca, ZF Intarder, Retarder kategorisinde birinci oldu. Neredeyse aşınmasız çalışan hidrodinamik frenleme sistemi Intarder, taşımacılığı daha güvenli ve ekonomik kılmakta.