WABCO, otobüs, kamyon ve treyler gibi ağır ticari araçların emniyetini, verimliliğini ve dijital hizmet teknolojilerini geliştiren, dünya çapında lider bir fren kontrol sistemleri, teknoloji ve hizmet tedarikçisidir. Firmanın zengin ürün ve hizmet portföyünde entegre fren sistemleri ve denge kontrolü, havalı süspansiyon sistemleri ve şanzıman otomasyon kontrollerinin yanı sıra aerodinamik, telematik ve filo yönetimi çözümleri bulunmaktadır. 40 ülkede yaklaşık 16.000 çalışanı bulunan WABCO, New York Menkul Kıymetler Borsası'na (NYSE) kayıtlı olup, 2018'de 3,3 milyar Euro gelir elde etti.

ZF CEO'su Wolf-Henning Scheider, “ZF'nin, WABCO ile, ticari araç teknolojisi için dünyanın önde gelen entegre sistem sağlayıcısı olacağına ve bu sayede müşterileri, çalışanları ve sahipleri için uzun vadeli değer ve güvenlik yaratacağına inanıyoruz.” dedi. Sözlerine devam eden Scheider “ZF için, ticari araç fren sistemleri konusunda bir uzman ve liderin satın alınması, istikrarlı ve büyüyen bir iş segmentinin eklenmesi ve mevcut ticari araç bölümümüzün araç dinamiği kontrolündeki uzmanlığının artırılması anlamına gelmektedir. Bu, ZF’nin güvenli ve otomatikleştirilmiş dijital çözümlerini kapsamlı bir şekilde son kullanıcıya ulaştırabilmesi için temel teşkil edecektir. Ve aynı zamanda sahiplerimiz, Zeppelin Vakfı ve Dr. Jürgen ve Irmgard Ulderup Vakfı’nın çıkarları doğrultusunda ZF'nin sürdürülebilir güçlenmesiyle sonuçlanacaktır. “ dedi.

WABCO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jacques Esculier konuyla ilgili olarak “Sektörün saygın firması ZF ile güçlerimizi birleştirmek, geleceğin otonom, verimli ve dijital hizmet teknolojilerine sahip ticari araçlarına yönelik talebe göre yatırım yapmak için iyi konumlanmış lider bir küresel teknoloji şirketi yaratacak. ZF ile yenilikçi teknolojiler geliştirmek için her iki şirketin de mükemmellik, yenilik tutkusu ve olağanüstü müşteri odaklılığı için ödünsüz bir vizyonu paylaşan başarılı bir iş birliği geçmişimiz var.” dedi.

Başarılı ve tamamlayıcı iş kollarının entegrasyonu

ZF’nin Yeni Nesil Mobilite stratejisinin bir parçası olan satın alma, aynı zamanda şirketin ilk kez ticari araç frenleme çözümlerini de içerecek şekilde uzmanlığını genişletecek. Bu, kamyon ve treylerlerin acil fren manevraları dahil olmak üzere, otonom sürüş fonksiyonlarının kontrolünde merkezi bir rol oynamaktadır. Devralmanın ardından, her iki şirketin müşterileri de ZF'de onlara tam entegre bir sistem yaklaşımı, E-Mobilite için yeni tahrik sistemleri ve otonom sürüş işlevleri sunabilecek bir ortağa sahip olacaklar. ZF, otonom sürüş fonksiyonlarının öncelikle ticari araçlarda ve karmaşanın ve trafiğinin düşük olduğu bölgelerde (örneğin fabrika sahaları, havaalanları, tarım) uygulanmasını beklemektedir. Her iki firmanın birleşmesi ile ZF, ticari araçlara yönelik geliştirilecek yeni teknoloji ve otonom sürüş fonksiyonlarında, binek araç yaşam döngülerine daha az bağımlı hale gelecektir.

WABCO'nun planlanan stratejik kazanımı, ZF’nin emisyonları azaltmak ve karayolu güvenliğini artırmak amacıyla otomobillerin ve ticari araçların görmesini, düşünmesini ve uygulamasını sağlayan (see-think-act) teknoloji çözümleri geliştirme ve sunma hedefiyle tutarlıdır. ZF zaten “görme” ve “düşünme” yetkinliği kapsamında sensör sistemleri ve bilgi işlem teknolojileri geliştirirken, WABCO ile gelişimine hız verilecek ticari araç teknolojileri ile araçların “harekete geçmesine” yönelik çözümler sunan portföyünü tamamlayacak. ZF, direksiyon ve yürüyen aksam teknolojileri konusunda zaten lider bir tedarikçidir.

ZF'nin CFO'su Dr. Konstantin Sauer, “WABCO'nun hedeflenen stratejik kazanımı, ZF için iyi bir zamanda geliyor. TRW'nin başarılı bir şekilde entegrasyonunun ardından, ZF borç seviyelerini önemli ölçüde düşürdü, hatta hedeflerinin üzerinde bir başarı sağladı. WABCO, ZF'ye mükemmel uyum sağlayan ve stratejimizin uygulanmasını destekleyen güçlü bir nakit akışına sahip sağlıklı ve büyüyen bir şirkettir.” dedi.

Devralma işlemleri, WABCO’nun ödenmemiş hisselerinin yüzde 50’sinden fazlasıyla düzenleyici onaylara, diğer alışılmış kapanma koşullarına ve hissedar onayına tabidir. ZF, işlemleri 2020 yılının başlarında sonuçlandırmayı bekliyor.