Kutlama etkinliğindeki konuşmasında CEO Dr. Stefan Sommer, “Mekanik, elektronik ve büyük verileri akıllıca bir araya getirmek, 21. yüzyılın ulaşım trendleri için uygun çözümler geliştirmede belirleyici olacaktır. Bir sistem tedarikçisi olan ZF, otomobil ve ticari araç üreticilerine küresel bir paydaş olarak oldukça iyi konumlanmıştır. Doğru ürün ve teknolojileri tek bir elden sağlayabilecek kapasiteye sahiptir.” dedi.

Otonom sürüş ve elektrik tahrikli sistemlere yönelik eğilim, otomobil kullanımını ve teknolojisini önceki gelişmelere göre çok daha fazla değiştireceğini belirten Sommer, “Bununla beraber, elektrik tahrikli sistemlerinin pazar payının yükselmesi yirmi yıldan fazla zaman alacaktır.” diye belirten Sommer, “Tüm çalışmalarımızı elektrikli sürüşün geliştirilmesine yoğunlaştırsak dahi ZF otomobillerin verimliliğini arttırmak ve emisyonları düşürmek için hibrit tahrik sistemleriyle de yakından ilgilenecektir. Plug-in hibrit, içten yanmalı motorun bugünkü dünyasından tamamen elektrik tahrikli sistemlerin yeni dünyasına uzanan bir köprü konumundadır” şeklinde konuştu.  

Alman Otomotiv Endüstrisi Kurumu (VDA) Başkanı Matthias Wissmann, yaptığı koşmada Alman otomotiv endüstrisinin Alman ekonomisi için önemine değinerek “Üreticiler ve tedarikçiler arasındaki işbirliği, Alman otomotiv endüstrisinin lider bir konuma gelmesindeki temel nedendir. Ortak hedefimiz yeniliklerle değer katan yapıları bağlayarak, pazarlarımızın büyüdüğü yerlerde bizim de büyümemizi ve aynı zamanda Almanya’nın üretimdeki güçlü konumunun devamlılığını sağlamaktır. Köklerimizin bulunduğu bu bölgede mobilitenin geleceğini belirlemek istiyoruz. Bunun için geleceğe yönelik koşulları şekillendirmeliyiz. Kesin olan şudur ki, rekabetçilik durağan değildir ve kendini tek olarak sürdüremez. Rekabet konularında yasa koyucular daha yoğun çalışmalıdır. Şu anda bu hususta siyasi ağırlığın hangi yöne verileceğinin tespiti kolay değildir, ama kesinlikle çok önemlidir.” diye belirtti.

VDA Başkanı Wissmann’a göre, ZF Friedrichshafen AG uzmanlığı ve zengin ürün gamı ile gelecekte rekabeti sürdürmek için kendini mükemmel konumlandırmıştır. Alman Otomotiv tedarik endüstrisinin gelecek potansiyelinin çok büyük olduğuna vurgu yaptı ve “ZF sektördeki küresel aktörler arasındadır. Hareket neredeyse, ZF de oradadır! Aldığı stratejik kararların sonucu olarak gelecekte büyüme için gerekli koşulları yaratmıştır.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Yıl dönümünün merkezde gerçekleşen kutlama töreni ZF çalışanları için pek çok yerde düzenlenen etkinliklerin en büyüğüydü. Dünya genelinde ZF tesislerinde düzenlenen aile günlerinde aileler çalışanların işyerlerini görme ve ZF’de işin “mutfağını” gözlemleme şansı buldular. Tüm bu etkinlikler her yönüyle çok başarılı geçti. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında ZF, teknoloji firmasının tarihini anlatan yeni bir kitap yayınladı. Bu kitabın resmi olarak tanıtımı Ekim ayında yapılacak.