Mevsimine göre lastik kullanımı konusunda sürücülerde bilinç oluşturmayı amaçlayan Michelin, Almanya Dresden Üniversitesi Trafik Kazalarını Araştırma Bölümü ile birlikte araştırmalar gerçekleştiriyor. Araştırmaların sonuçlarına göre sürücüler kış lastiği kullanımıyla ilgili yanlış bilgilere sahip bu nedenle yanlış lastik kullanımına yöneliyor. Almanya Dresden Üniversitesi Kaza Bilimi Kürsüsü (VUFO) ile Michelin’in işbirliğinde oluşturulan kaza haritası, trafik kazalarının yalnızca yüzde 8’inin karlı zeminde; yüzde 92’sinin ise kuru ve ıslak zemin üzerine gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Mevsime ve zemine uyumlu olmayan lastikler yol güvenliği adına tehlike oluşturuyor.

Mevsimine göre lastik kullanımı, lastiğin performansını ve ömrünü artırarak sürücü, yol ve yaya için çok daha güvenli bir ortam yaratıyor. Kış ve yaz lastiklerinin yapıları ve kauçuk bileşenleri farklı. Kış mevsimi hava ve yol şartlarına uygun olarak geliştirilen ve tasarımıyla sürücüye kar, buz ve ıslak zeminde konfor sağlamak üzere hazırlanan kış lastikleri, yaz mevsiminde aynı sonucu vermiyor. Kış ve yaz lastiklerinin farklı yapıları genleşmelerini de etkiliyor.

Sıcak havaya uygun olmayan kış lastikleri yaz mevsimi şartlarında sıcak zemin üzerinde ısınarak kolayca yumuşak hale geliyor. Yumuşayan lastikler yakıt tüketimini artırdığı gibi güvenliği de riske sokuyor. Bunun yanı sıra kış lastiklerinin yapısında daha fazla diş var. Daha fazla dişli yapıya sahip kış lastikleri kuru zemin üzerinde daha fazla yakıt tüketimine neden oluyor.

Yaz döneminde artan uzun tatil yolculukları öncesinde aracı doğru lastikle donatmak riskleri önemli ölçüde azaltıyor.  Bu dönemde yaz sıcağına dayanıklı, yakıt tüketimini azaltan ve lastiğin performansını artıran yaz lastiklerinin kullanılması, trafikte lastik kaynaklı riskleri en aza indiriyor.