Ödül, 15 Temmuz 2015 tarihinde Neuburg, Almanya'da gerçekleştirilen özel bir törende Volkswagen Aktiengesellschaft Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Martin Winterkorn ve Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Francisco Javier Garcia Sanz tarafından takdim edildi.

Ödülü, Bridgestone Corporation adına Bridgestone Europe Başkanı ve CEO'su Sayın Franco Annunziato aldı. Annunziato, "Bridgestone, Volkswagen Grup Ödülünü büyük bir keyif ve gururla almaktadır. Bu ödül, Bridgestone bölümlerinin ve iş birimlerinin harika ekip çalışmasının ve çabalarının bir sonucudur." dedi.

Törenin ardından Bridgestone'un bu ödüle neden layık görüldüğüyle ilgili açıklama yapan Annunziato ekledi: "İki ana başarı faktörü olduğuna inanıyorum. İlk olarak bu ödül, Volkswagen Grubu'nun global bir tedarikçiden beklentilerini karşılamak üzere global operasyonları yeniden organize etme konusundaki Bridgestone stratejisinin güçlü bir onayıdır. İkinci olarak ise, Volkswagen Grubu'nun azaltılmış yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu hedeflerini karşılamasına yardımcı olan en son teknolojiyi geliştirmeye olan bağlılığımızı göstermektedir."
transmedya