Kamyon ve çekici akslarında Fuwa da olacak

İthal dingillere oranla yüzde 10 daha ucuz olduklarını belirten Rıfat Perahya, rakiplerinden daha hafif dingile sahip olduklarını vurguladı. Valx markasının arkasında Fuwa gibi dünyanın en büyük dingil üreticisinin yer aldığını söyleyen Perahya, sadece treyler üreticilerine değil Türkiye’deki kamyon ve çekici üreticilerinin de Fuwa ile işbirliği konusunda adım attıklarını ve 2015 yılında arka aks tedariği konusunda ilk projelerini hayata geçirdiklerini kaydetti.

Bugüne kadar Türkiye’de 500 araçta Valx dingilin kullanıldığını ve bu ürünlerle ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığına dikkat çeken Rıfat Perahya, şöyle devam etti:

“Montaj hattımızla ilgili çok iddialıyız. Satış sonrası hizmetimiz, kalite yönetimimiz ve servis organizasyonumuz en önemli katma değerlerimiz. Wabco’da pazar lideri konumumuzu korumak için sadece treyler üreticilerinden sorumlu 3 mühendisimiz ve 70 adet servisimiz var. 70 servisin 20’si Valx’a da servis hizmeti veriyorlar. Pazara yeni giren bir marka için bunlar muazzam olanaklar. Pazarda yıllardır aktif olan dingil üreticilerin dahi böyle bir altyapıları yok.”

Valx’ın diğer ülkelerdeki faaliyetlerinden de bahseden Perahya, markanın yıllık 20 bin adetlik satışa ulaştığını ve özellikle İspanya’da önemli bir başarı hikayesi yazarak yüzde 70’i pazar payına ulaştığını söyledi. Krone Almanya’nın üretiminin yaklaşık yüzde 10’nu Valx dingillerle gerçekleştirdiğini belirten Perahya, Valx’ın Avrupa’daki pazar payının her geçen gün yukarı doğru gittiğini vurguladı.

En çok 9 tonluk diskli ve kampanalı ürünlerinin satıldığını ifade eden Perahya, yarı römorktan, tankere, lowbedden dampere kadar her türlü araca uygun çözümlerinin olduğunu söyledi.