Nevpa 1,5 yıl önce üstyapı sistemleri projesini başlattı ve bu yılın başından itibaren hayata geçirmeye başladı. Üstyapı sistemleri frigorifik ve kapalı kasalar dışında tüm tenteli ve kamyonüstü üstyapılarda uygulanabiliyor. Sabit çatı, kayar ve yükselebilir çatı ile hızlı perde sistemi gibi üç ana grupta müşterilere sunulacak kit ile treyler üreticilerine önemli bir katma değer sağlayacaklarını aktaran Nevpa Genel Müdürü Mehmet Ortaç, 4,5 metreden 13,60 metreye kadar her ölçüde üstyapı sistemini sağladıklarını ifade etti.


1500 sipariş aldı

A’dan Z’ye üstyapı sisteminin tüm parçalarını tedarik ettiklerini aktaran Mehmet Ortaç, sistemi ilk olarak yurtdışına ihraç ettiklerini söyledi. 1500 adetlik sipariş aldıklarını ve 150 adetlik ilk teslimatın gerçekleştirildiğini dile getiren Ortaç,  “Üstyapı sistemimizden çok memnun kalındı. Düne kadar zaten menteşe kapı, kayar baba vs üretiyorduk. Şimdi buna tenteyi ve diğer aparatları da ekledik. Üreticiler için tek elden hizmet almak, daha ekonomik hale geldi. Özellikle asıl işi tenteli treyler üretmek olmayan üreticiler için üstyapı sistemini çok cazip hale getirdik.” şeklinde konuştu.
Üstyapı projesini yurtiçinde de sunacaklarını anlatan Mehmet Ortaç, üreticileri stok maliyetinden kurtardıklarını ve montaj süresini 4 saate kadar indirdiklerini söyledi.
 
Zor yılda büyümeyi başardık
Mehmet Ortaç, 2016 yılında döviz bazında yüzde 15 büyüdüklerini cironun yüzde 60-65’lik bölümünü ihracattan elde ettiklerini söyledi. Zor yılda büyümeyi başardıklarını kaydeden Ortaç, Avrupa açılımını sürdürdüklerini, AB pazarında yüzde 30 büyümeyi planladıklarını orta vadede Kuzey Amerika’ya yöneleceklerini dile getirdi.