Toplantıya TREDER üyelerinin tamamına yakını katılırken, toplantıdan önce Tırsan Başkanı Çetin Nuhoğlu, tesisleri TREDER üyelerine gezdirdi. Tırsan’ın üretimi hakkında üyelere bilgi veren Nuhoğlu, üyelerin üretim ile ilgili sorularını yanıtladı.

TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin, toplantıda başta sahtecilik ve yolsuzluklarla ilgili konuların görüşüldüğünü belirterek “24-26 Kasım 2010 tarihlerinde Ford Otosan’ın Kartal tesislerinde yapılan ASBİS Çalıştayı’nın sonuçları, TREDER ve TUVSUD’ün Kalite ve Güvenlik için Ortak İşbirliği Projesinde yaşanan gelişmeler, TSE ve TÜYAP ile yapılan görüşmeleri yönetim kurulumuzda değerlendirdik. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, COP işlemlerinde teknik servisleri de görevlendirebileceğine dair tebliğin nasıl hayata geçirileceği ile ilgili olarak TREDER’in Sanayi Bakanlığı’nda konuyla ilgili Daire Başkanlığı nezdinde girişimde bulunması kararlaştırdık. 2011 yılında yürürlüğe girecek olan ADR konusunda TREDER’in kamuoyu oluşturmak ve kamu nezdinde girişimlerini arttırması da toplantıda değerlendirilen diğer bir önemli konuydu.“ dedi.

CLCCR Nisan’da Türkiye’de toplanıyor Recep Serin, Avrupa’nın treyler üreticilerinin çatı kuruluşu olan CLCCR’nin (International Association of the Body and Trailer Building Industry) 2011 yılı ilkbahar toplantısının Türkiye’de yapılacağı bilgisini verdi. 14-15 Nisan 2011 tarihinde İstanbul’da yapılacak CLCCR toplantısının çalışmalarının TREDER tarafından yapılacağını kaydeden Serin, çalışmalara başladıklarını ifade etti. CLCCR’nin üyeleri arasında Almanya, Avusturya, İtalya, Belçika, İspanya, Yunanistan, Türkiye, Hollanda, İsveç, Fransa, Finlandiya ve Norveç yer alıyor. Avrupa Komisyonu üyesi CLCCR’nin ADR, ATP, TIR gibi teknik komiteleri bulunuyor. Söz konusu komiteler AB’nin uyguladığı kararlarda önemli söz sahibi. Son olarak 30.09.2010 tarihinde Hannover IAA’da bir araya gelen teknik komiteye Türkiye’den Tırsan Araç Mühendislik Müdürü Tahsin Doğan katıldı.