Reksan Makina, TREDER’i ziyaret ederek ürün ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi. TREDER-Tedarikçi işbirlikleri kapmasında gerçekleşen ziyarete; Reksan Makina Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti. Kurucuları Yunus Yıldırır ve Hüseyin Yıldırır katılırken Üretim Müdürü Metin Baltaoğlu, TREDER üyelerine sunum yaptı. Şirketin aynı zamanda Genel Müdürü olan Yunus Yıldırır, firmalarının bugünlere geliş serüvenini anlattı.

2009 yılında YEDPA Ticaret merkezinde fason üretim yaparak hizmet vermeye başladıklarını aktaran Yıldırır, “12 yıl içinde treyler üreticilerinin tüm rekor ihtiyaçlarını karşılayabilen, havalı bağlantı sistemleri üretici olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Daha önceleri fren ekipmanlarının tamamlayıcı ürünü olan polyemit hortumunun bazı üreticilerde çeşitli sorunlara yol açmasından dolayı, kaliteli polyemit hortumu ihtiyacı doğdu. Bu sebeple 2020 yılında PA 12 PA 6 seviyesindeki gelişmiş makine parkıyla, polyemit hortum üretimine başladık. Reksan Makina hali hazırda 2,5 milyon otomatik rekor, 8 milyon polyemit hortum üretim kapasitesine sahiptir. Hedefimiz 5 yıl çeresinde 6 milyon adet rekor, 16 milyon polyemit rekor üretmektir.” şeklinde konuştu.

“Üretimimizin yüzde 30’unu ihraç ediyoruz”

Reksan Makina olarak satışlarının yüzde 30’nun yurtdışı, yüzde 70’inin de yurtiçine yapıldığı bilgisini veren Yıldırır, ISO 9000 Kalite Belgesi ve CE işaretine sahip olduklarını söyledi.

Kamyon, treyler ve otobüs için geliştirdikleri ürünlerde teknik güç ve verimliliğe odaklanarak, kalite ürünleri müşterilerine sunduklarını kaydeden Yıldırır, değişime açık tasarımlar ve fikirleri içeren buluş ve patente dayalı yaratıcı düşüncelerle ürünlerini çeşitledirmek istediklerini söyledi. Yıldırır, “Bu düşünceyle plastik esaslı kompozit ürünlerle daha kolay uygulananbilen, hafif ve uzun ömürlü bağlantı elamanları üretmek için çalışmalara başladık.

Reksan Makina hizmet verdiği tüm pazarlarda inovasyon, kalite ve katma değer sağlamayı kendisine hedef edinmiştir. Vizyonumuz ürün yelpazemizde ilk tercih edilen tedarikçi olmaktır. Misyonumuz ise tecrübelerimizi arttırarak, sürdürülebilir rekabet ve uygun maliyetlerle en yüksek kalitede ürünlere ulaşmaktır. Bu süreçlerde elde edilen karlılıkla yatırımlarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yalçın Şentürk ve Seyit Arslan’dan destek aldık”

Yunus Yıldırır, ürün geliştirmede sektörün önde gelen isimlerinden Yalçın Şentürk ve Seyit Arslan’ın kendilerine büyük destek verdiğini ve yardımcı olduğunu aktardı. Treyler üreticileriyle iş birliğine her zaman hazır olduklarını kaydeden Yıldırır, yeni ürünlerle çok daha iddialı olacakarını vurguladı.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, “Yeni yerimizde ilk ziyaret Reksan Makina’ya kısmet oldu. Reksan ürünlerini yıllardır kullanıyoruz ve bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Üretimlerini arttırıyorlar, ürünlerini sürekli olarak geliştiriyorlar. Umarım hedeflerine ulaşırlar. Reksan gibi firmaların hedeflerine ulaşması, sektörün de hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacaktır ” şeklinde konuştu.

 

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, sektöre verdiği katkılardan dolayı Reksan Makina Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti. Kurucuları Yunus Yıldırır ve Hüseyin Yıldırır ile Üretim Müdürü Metin Baltaoğlu’na plaket verdi.