Ford Motor Company’nin her yıl tedarikçilerine verdiği ‘Tedarikçi Kalite Ödülleri’ sahiplerini buldu. Ford, 10 kategoride en yüksek performansa ulaşan 52 tedarikçi firmayı ödüllendirdi. Pirelli, sürdürülebilirlik alanındaki liderliği ve Ford’un ‘Yeşili Yeniden Yaratma’ marka hedefine desteklerinden dolayı Yeşil Destekçi Ödülü’ne layık görüldü. Pirelli Lastikleri Kuzey Amerika CEO’su ve Başkanı Pierluigi Dinelli, ödülü Ford Motor Company’nin küresel Satın Alma Grup Başkan Yardımcısı Hau Thai-Tang’den teslim aldı.

Pirelli Lastikleri Kuzey Amerika CEO’su ve Başkanı Pierluigi Dinelli, “Bu ödülü, büyük değer verdiğimiz ortağımız Ford’dan almış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Uzun süredir devam eden teknik ortaklığımıza yüksek kaliteli gelişmiş teknolojiye sahip lastikler sunmaya devam etmek istiyoruz. Amacımız, Ford’un araç portföyündeki benzersiz sürüş ihtiyaçlarına ve aynı zamanda bizim şirketimiz için de önemli bir hedef olan sürdürülebilirlik odağına uygun çalışmalar yapmak” diye konuştu.

Küresel Satın Alma Grup Başkan Yardımcısı Hau Thai-Tang, “Ford’un Dünya Mükemmellik Ödülleri, yaptığımız işlerde bize destek veren iş ortaklarımızı takdir ve teşekkür etme olanağı tanıyor” dedi ve ekledi: “Dünya çapında rekor düzeyde ürün lansmanı yaptığımız bir yılda, Pirelli, hem kalite hem de performans açısından güçlü bir kararlılık ortaya koydu ve biz de ONE Ford ekibimizin bir parçası olmalarından dolayı büyük gurur duyuyoruz.”

Ford Motor Company, kalite, maliyet, performans ve teslimat gibi bazı önemli alanlarda mükemmelliğe ulaşan 52 en yüksek performansa sahip tedarikçiyi ödüllendirdi. Dünya Mükemmellik Ödülleri, 10 kategoride verildi. Bunlar içerisinde yeni oluşturulan Kalite Destekçisi, Yeşil Destekçi, Güvenlik Destekçisi, Akıllı Destekçi ve Lincoln Lüks gibi beş yeni kategori de yer alıyor.