2015 yılı içerisinde Bursa, İstanbul ve Ankara merkezli 3 farklı bölgede düzenlenecek olan 3. Filo Yönetimi ve Optimizasyonu konferanslarından ilki  5 Şubat 2014 tarihinde Hilton Bursa Convention Center&Spa’da gerçekleşti. Kurumsal şirketlerin filo yöneticileri, yan sanayi tedarikçileri, devlet kuruluşları ve sektörel derneklerin üst düzey yöneticileri katıldı.

Goodyear Filo Satış Müdürü Can Okyay, konferanstaki “Yeşil Filo” konulu panelde, “Karayolu nakliye sektörünün geleceğine; odaklarını verimlilik yaratmaya, inovasyona ve iletişime çevirmiş filoların gözlerinden baktık. Bu konuyla ilgili analiz ve çözümlerimizi sektörün tüm paydaşlarına sunmaktan gurur duyuyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu verimlilik seviyesine hep birlikte çalışarak ulaşabileceğimize inanıyorum. Goodyear, karayolu nakliye sektörünün sürdürülebilir bir geleceğe sahip olması için çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Okyay sözlerine şöyle devam etti: “Daha güçlü bir filo altyapısı için lastik etiket değerlerine önem vermek gerekir. Lastik basınç takip sistemi kullanarak yakıttan tasarruf sağlanırken bir yandan da lastitiğin ömrü uzar. Navigasyon sistemi, sürücü değerlendirme sistemi, araç bakımı ve güvenlik sistemini kapsayan Telematik Teknolojiler’in kullanımı filolar için çok önemli.”

Doğu Marmara Bölgesinde bulunan sektör profesyonellerinin katılımı ile gerçekleşen üst düzey platforma yaklaşık 70 kişilik katılım gerçekleşti. 3. Filo Yönetimi & Optimizasyonu Konferansı’nın panel konuları "Araç takip ve Filo Yönetim Sistemleri" ve "Etkin Filo Yönetimi", sunum konuları ise; "Doğalgazın alternatif yakıt olarak kullanım imkanı" ve "Filolarda elektrikli hafif ticari araç kullanımının faydaları" oldu.