Nevpa’nın mühendislik ekibinin Avrupa standartlarına yönelik hızlı perde ve kayar çatı sistemleri üzerinde çalıştığını belirten Mehmet Ortaç, Avrupa pazarına hazırlandıklarını söyledi. Hali hazırda Avrupa da büyük üstyapı üreticileri ve markaları ile menteşe, kilit, kayar dikme, kırılır dikme gibi ürünlerde fiyatına bakılmaksızın kalitesiyle tercih edildiklerine dikkat çeken Ortaç, aynı başarıyı branda ve üstyapı sistemlerinde de yakalamak istediklerini kaydetti.

2018 yılında hedef yine ihracat olacak

Mehmet Ortaç, gelecek yıl ile ilgili beklentilerini de şöyle açıkladı: "Herkes iç piyasa şartlarının 2018 yılında çok gelişme gösteremeyeceğini düşünüyor. Özellikle dövizdeki artış bunu doğrudan tetikliyor. Çünkü hammaddeyi döviz ile tedarik ediyoruz. Bu da ürünün maliyetini arttırıyor. Yatırım konusunda da firmaların çekincesi olunca pazarın yükseleceğine dair bir beklenti oluşmuyor."

Nevpa’nın dövizdeki bu artışı fırsata çevirerek ihracata yöneldiğini aktaran Ortaç, "İhracat ağırlık veriyoruz. IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı’ndaki stand büyüklüğünü iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Son iki yılda ne yaptığımızı anlatmak için fuar bir fırsat olacak" dedi.

2017 yılında döviz bazında yüzde 15, TL bazında yüzde 30 büyüme sağladıklarını kaydeden Ortaç, önümüzdeki yıl yine böyle bir büyümeyi hedeflediklerini açıkladı. Treyler üstyapı sektörü dışında başka bir işi düşünmediklerini ifade eden Ortaç, "İşimizi, enerjimizi, ruhumuzu bu sektöre harcıyoruz. Sektörün çok önemli bir tedarikçisi haline geldik. Sektörün bizleri desteklemesi gerekiyor,biz yurtdışında çok başarılıyız, Türk üreticilerin de desteğini Nevpa yı tüm ürün grubunda bekliyoruz " dedi.

Nevpa ithal ürünlere olan bağımlılığı azalttı

İthal ürünlere olan bağımlılığı azalttıklarını da ifade eden Ortaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Daha önceithalat yaparken peşin paralar göndererek, 12 aylık planlı siparişler vererek, milyonlarca euroluk sözleşmeler imzalayarak Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya’dan gelen ürünleri kendi alanımızda olanları biz artık millileştirdik. Bize bugün sipariş açan müşterimiz bir hafta 10 gün sonra malını teslim alıyor. Stok derdi, kur riski yok,Yıllardır sektörün içerisindeyiz, Sektörün nereden nereye geldiğini biliyoruz. Biz yurtdışından ürün tedarik ederken parayı önden gönderir, 8 hafta sonra malı teslim alır, gümrükte KDV’sin peşin öder, malı çeker stoğumuza koyar, 3-4 ay sonra satınca paramızı alırdık. Hem finansal hem de planlama yönünden bütün yükü kaldırdık."