Nevpa Genel Müdürü Mehmet Ortaç, 2014 yılında iki kat ihracat başarısının arkasında hedef pazar ve müşteri beklentilerini çok iyi bir şekilde belirlemenin olduğunu söyledi. Avrupa’dan Ortadoğu’ya hatta Güney Amerika’ya kadar ihracat alanını genişlettiklerini ifade eden Ortaç, ihracat pazarlarda yapılanmaya önem verdiklerini bunun sonucunda ya orada doğrudan ofis açtıklarını yada iyi firmalarla işbirliğine gittiklerini söyledi.

Ortadoğu’dan Güney Amerika’ya

Ortadoğu pazarına yönelik ihracatın ahşap kasa ve kamyonüstü araçlara için Nevşehir’den, AB’ye yönelik treyler ekipmanların ise Bursa’daki fabrikadan yapıldığını söyleyen Memhet Ortaç, Türkiye’nin coğrafyasında her ülke ve müşteriye yönelik ürünleri sunabilme avantajı olduğunu söyledi. Plastik takım sandığı su deposu üretimi başarı şekilde devam ettirdiklerini dile getiren Ortaç, bu yıl  50-60-80 cm’lik plastik takım sandığına 1 metrelik ürünün de ekleneceğini belirtti. Ortaç ayrıca, su deposunda da 30 ve 50 litrelik çeşitlerinin üretileceği bilgisini verdi.

Üretime devam

“Nevpa dışarıya bağımlılığı ortadan kaldırıyor” iddiasını yineleyen Ortaç, “Türkiye’de üretilmeyen treyler ve üst yapı parçalarını yurtdışından tedarik edilirken, pazarın ihtiyaçlarını tespit edip doğru ürünleri yerli üretime dönüştürerek, üst düzey kalitede pazara sunma başarısını gösteriyoruz. Nevpa’nın her geçen sene bu özelliğini büyüterek devam ettirecek” şeklinde konuştu.