Törenin açılış konuşmasını yapan Mehmet Ortaç,  yeni hizmet binası ve baranda üretim merkezi ileyüksek motiöasyonlu çalışma tempolarının artarak devam edeceğini belirterek, “Türkiye’de sürekli gelişen treyler ve üstyapı pazarının önemli bir tedarikçisi olan Nevpa’nın yatırımının devamı olan branda üretiminin yıllık 10 bin araç kapasiteli Ticari Araç Brandası Üretimi, buna ilaveten hızlı perde sistemi üretimi. Ayrıca temsilcisi olduğumuz Sesam marka kayar çatı sistemlerinin montaj ve satışı yapılacaktır” dedi.


Nevpa Yönetim Kurulu Başkanı Recep Mesut Sayar, şunları söyledi: “Ticari araç sektöründe 37 yıllık imalat geçmişimiz var. Babamız Tevfik Sayar’ın kurduğu küçük bir imalathaneyi yıllarca kendisinden aldığımız düsturla, dürüstlükle ve özveriyle bugünlere taşımış bulunuyoruz. Yıllardır yaptığımız üretimle son 10 yıldır kendimizi yurtiçi ve uluslararası pazarda geliştirdik ve yeni ürünler çıkarttık ve bununla gurur duyuyoruz.  Bu işleri yaparken yurtiçinde ve uluslararasında önde gelen firmaların yöneticilerine, bize verdikleri desteklerden ve değerden dolayı teşekkür ediyorum. Bugünden sonra da daha çok yatırım yapmaya ve müşterilerimize daha çok hizmet vermeye devam edeceğiz.”

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu da, tesisin kazandırılmasında emeği geçen mühendisinden bekçisine kadar herkese şapka çıkardığını belirterek şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanımızın dediği gibi yatırım yapanın başımızın üzerinde yeri var. Özellikle sektöre sunulacak olan her türlü yerlileştirme faaliyetlerini sonuna kadar destekliyoruz. Bu atmosferde hem stratejik olarak Doğu-Batı, Kuzey-Günay arasında olması lojistik hub ve lojistik koridorlarının üstünde olması doğal olarak bu sektöre daha çok güç veriyor. Bu anlamda yerli bir markanın büyümesini sonuna kadar destekliyoruz. Her şeyden önce bir Türk markasının 37 yıl ayakta durması ve babadan oğula geçmesi , hatta 3. Neslin hazırlanması beni şahsen mutlu ediyor.  Uzun süredir tanıyorum. Güzel şeyler yaptık. Güzel şeyler yapacağız.“


TREDER Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Şentürk, Türk treyler sektörünün gelişiminde Nevpa gibi firmalarımız çok önemli bir basamak oluşturduğunu ifade etti. “Özellikle Türkiye’de üretilen ürünler treyler üreticilerimizin rekabet avantajını yukarıya çıkarmaktadır. Türk treyler sektörü geliştikçe Nevpa gibi markalarımız gelişecek. Nevpa gibi markalarımız geliştikçe Türk treyler sektörü gelişecek” diyen Şentürk, sektör olarak bu tür yatırımların arkasında olduklarını söyledi.
VBG Grup ve SESAM CEO’su Per Ericson, Nevpa ile çalışmaktan son derece memnun olduklarını dile getirerek işbirliklerini sadece Türkiye içinde sınırlı kalmayacağını bölge ülkelere olan ürün tedarikini yapacaklarını vurguladı. Nevpa ile daha önce rakip olduklarının altını çizen Ericson, Türkiye’nin gelecekte daha önemli bir Pazar haline geleceğini savundu.
 Nevpa Onursal Başkanı Tevfik Sayar, plaket töreninde yaptığı konuşmada “Aslında ben bir makineciyim. 1975 yılında işe makine üretimiyle başladım. Daha sonra karoser sanayi ile devam ettim, ardından treyler sanayine hizmet vermeye devam etmemle üretim sürecim devam etti. Şimdiyse geldiğimiz noktadan daha ileriye gitmek istiyoruz. Yeni tesisimizin sanayi sektörüne ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.