Michelin bugün gerçekleştirdiği (4 Eylül) bir toplantı ile X Multi ailesinin yeni treyler üyesini tanıttı.  Michelin Türkiye Pazarlama Müdürü Olivier Gros ve Michelin Türkiye Teknik Müdürü Doğa Yiğit lastikler hakkında bilgi verirken, en önemli konunun ise yapılan işe uygun lastik seçimi olduğunu belirttiler.

Olivier Gros Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük ticari araç pazarlarından biri olduğunu, bu sebeple kendileri için en stratejik pazar konumunda bulunduğunu söyledi. Avrupa’da taşımacı firmaların toplam giderlerinin yüzde 35’ini akaryakıt oluşturduğunu, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 55’i bulduğunu aktaran Gros, “Akaryakıt giderlerine lastik yüzde 35 etki ediyor ve bunun yarısı da treyler lastiklerinden kaynaklanıyor. Bu sebeple firmaların toplam işletme maliyetlerinin düşürülmesinde ve firmaların daha rekabetçi olmalarında doğru lastik seçimi çok önemlidir” dedi.

Doğru lastik kullanımının önemine dikkat çeken Doğa Yiğit ise bir lastiği her işte kullanırım mantığının tehlikelerine ve yanlışlığına dikkat çekerek “Nasıl ki aynı ayakkabıyı hem futbol oynarken, hem işe giderken, hem de düğüne giderken kullanamıyorsak, aynı lastiği de hem otobanda, hem tali yollarda hem de şantiye kullanamayız. O zaman lastik ömürleri azalır, işletme maliyetleri artar ve kullanıcıya daha fazla masraf çıkarır” dedi. Yiğit Yeni X Multi serisinin müşteri ihtiyaçlarının tamamını karşılayan geniş bir aileye kavuştuğunu aktırdı.

Yenilikçi teknolojileriyle lastik sektörüne yön veren, dünyanın en büyük üreticilerinden Michelin “Total Performance” stratejisi sayesinde ağır vasıta grubu lastikleriyle düşük maliyet, yüksek güvenlik, yüksek performans sunarak şirketlere ve sürücülere büyük avantajlar sağlıyor.  Michelin, ağır vasıta lastikleri segmentinde tüketicileriyle buluşturduğu X Multi ailesiyle emniyetten ödün vermediği gibi daha yüksek performans ve dayanıklılığı da garanti ediyor.

Michelin ağır vasıta lastikleri, yıl boyunca farklılaşan yol koşullarına karşı geliştirdiği teknolojilerle dikkat çekiyor.  Tüm segmentlerdeki sürücülere tek bir lastikle; güvenlik, performans ve yüksek kilometre ömrü sunmak amacıyla çalışan Michelin, yol ve yolcu güvenliği sağlamak için gerçekleştirdiği inovasyonlarla sektördeki farkını kanıtlıyor.

X Multi T ile filolara büyük avantajlar sağlıyor

X Multi T, sahip olduğu teknolojiler sayesinde nakliye ve filo şirketlerine büyük kolaylıklar sağlıyor. Kargo güvenliği, zamanında teslimat garantisi ve maliyet kontrolü gibi konularda şirketlere kontrol gücü veren X Multi T’de; yüksek etkili su tahliyesi, dengeli aşınma, mükemmel yol tutuşu, daha uzun lastik ömrü, çevreciliği ve radyo frekans tanımlama (RFID) özellikleri göz dolduruyor.

Her 100 kilometre için 0,3 litre yakıt tüketimini azaltan X Multi T, ağır vasıta lastik pazarının en iyileri arasında yer alıyor. Omuz kısmındaki M+S işareti ile Türkiye, Norveç, Rusya gibi ülkelerdeki kış koşullarında yasal olarak güvenilir olduğunu kanıtlayan X Multi T, yılda 1.500 kilogram daha düşük karbon salınımı ve yüzde 10 artırılmış kilometre performansıyla başarısını kanıtlıyor.

Lastik ömrünü artıran yeni kauçuk karışımı ‘Carbion’ teknolojisiyle daha uzun lastik ömrü ve azaltılmış yakıt tüketimi sağlayan X Multi T, yeni sırt deseniyle de mükemmel su takviyesi sağlıyor.

X Multi Winter T ile yol tutuşu garanti

X Multi Winter T lastikleri sürücülere çok ömür teknolojileri sayesinde daha temiz ulaşım ve yüksek performans sunuyor. 3 merkez blok üzerinde taşıdığı çok sayıda kılcal damar sayesinde ıslak zeminde yol tutuşunda A sınıfı etiketleme sahibi olan lastikler, kendin kendini yenileyen lastik deseni ile öne çıkıyor. Çabuk aşınma ve hasar alma konusunda gerçekleştirilen inovasyonlar sayesinde dayanıklılığı ve mukavemet gücü artırılan lastikler, taşıdığı “3PMSF” işaretiyle rakiplerinden ayrılıyor.

‘3PMSF’ işareti neden önemli?

3 Dağ Zirvesi ve Kar Tanesi İşareti (3PMSF) işareti, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen testler yoluyla lastiğin yoğun kar koşulları altında performansının kanıtlanması anlamına geliyor. Bugün gelinen noktada 3MPSF işaretinin alınması herhangi bir ülke tarafından zorunlu hale getirilmemiş olsa da bazı ülkelerde üreticinin kendi beyanına dayanarak lastiğinin kış koşullarına uygun olduğunun belirttiği M+S işareti zorunlu hale getiriliyor.

Türkiye’de de 2014 yılının sonundan itibaren M+S işaretinin lastiklerin kış koşullarına uygunluğu konusunda zorunlu hale getirilmesi bekleniyor.  Michelin inovatif gücü sayesinde X Multi Winter T lastiklerine almaya hak kazandığı “3PMSF” işareti ile üstünlüğünü ortaya koyuyor.

X Multi Winter Z lastiklerinde “3PMSF” ve “M+S” işareti farkı

Lastik ömrü boyunca maksimum yol tutuşu sağlayan X Multi Winter Z, ıslak zemin yol tutuşunda B sınıfı etiketleme, buzlu zeminde yüzde 5 daha kısa fren mesafesi, Infinicoil teknolojisiyle artırılmış yük taşıma kapasitesi, XFN 2’ye kıyasla yüzde 10 daha yüksek kilometre performansına ek olarak 3PMSF ve M+S işaretlerini bulunduruyor.

X Multi Z & D, minibüslerin vazgeçilmezi olacak

17.5 ve 19.5 jant lastik grubundaki X Multi Z & D, tüm hava koşullarında bölgesel, şehir içi ve çevresi kullanımlarda mükemmel performans gösteriyor. X Multu Z & D, Michelin tarafından 16 ton ve altındaki ağır vasıta araçların ve minibüslerin kullanımı için özel olarak geliştirildi. X Multi Z & D, ön lastikler için ‘Z’, arka lastikler için ise ‘D’ şeklinde kullanılıyor.

Hem sürücü hem de yük için daha güvenli bir yolculuk sunan X Multi D & Z, her mevsim koşulunda kullanılabilirliğini ispat eden M+S işaretini barındırıyor. Kış koşularında ekstra performans sağlayan sırt deseni ve 3PMSF işaretlemesiyle de diğer lastiklerden ayrılan X Multi D & Z, çok yönlü yapısı sayesinde ıslak, karlı ve buzlu her türlü yolda eşsiz tutuş ve fren performansı sağlıyor.

Yakıt tasarrufu ve daha yüksek kilometre ömrü ile işletme maliyetini düşüren X Multi D & Z, düşük dönme direnci ile daha düzenli aşınarak karlılığı artırıyor. En yakın rakibinden 15 saniye daha kısa fren mesafesine sahip olan lastikler en yakın rakibine fark atıyor.

 X Works Z, yüzde 40 daha dayanıklı!

Michelin, bir diğer yeni ürününü ise şantiye kategorisinde geliştirdi. Şantiye lastikleri konusunda uzun yıllardır büyük bir deneyime sahip olan Michelin, Ar-Ge gücü ile ürettiği yeni modelinde kullanıcılara maksimum güvenlik ve maksimum dayanıklılık vaat ediyor.

Kesilmeye karşı dayanıklı kauçuk karışımı ile geliştirilen Michelin X Works Z,  taş toplamayı engelleyen taş iticilerinin yanı sıra, yol içi ve yol dışı kullanımında kesilmelere ve pullanmaya karşı dayanıklılığı ile kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor. Daha homojen sırt yapısı ve ilave çalışan sırt katı sayesinde temas yüzeyi ve lastik ömrü artırılan yeni model, şok darbelere karşı da yüzde 40 daha dayanıklı geliştirildi.

Lastiğin en önemli bölümlerinden olan ‘Topuk Koruma’ bölgesinde de kullanılan metalik tellerin artırılması ile daha fazla güçlendirilmiş topuk bölgesi elde edildi. X Works Z, sürekli çalışma gerektiren alanlarda oluşan ısıya karşı ise hazırlanan yeni kauçuk karışımlı  soğutucu sistemiyle karşı koyuyor. X Works Z, zor şartlarda çalışan sürücüler için sunduğu hasar garantisiyle de tüketicilerinin her zaman yanında olduğunu gösteriyor.

600 milyon Euro’luk Ar-Ge bütçesi

Tüm lastiklerinde güvenlik, performans ve tasarrufu bir arada sunmayı hedefleyen Michelin, Ar-Ge çalışmalarıyla da sektöre yön veriyor. Ar-Ge çalışmaları için ciddi yatırımlar yapan Michelin, yıl boyunca 350 farklı meslekten, konusunda uzman 6 bini aşkın Ar-Ge çalışanı ile çalışmalarını sürdürüyor. 17 ülkede 67 fabrikasında yılda 170 milyonun üzerinde lastik üretimi ile dünya lastik sektörünün öncüleri arasında yerini sağlamlaştıran Michelin, Ar-Ge çalışmaları için yılda 600 milyon Euro’dan fazla bütçe ayırıyor.