Gezinin ilk günü Knorr-Bremse’nin disk fren, elektronik ve mekatronik sistemler üretim merkezi olan Aldersbach Fabrika ziyaretine ayrıldı. 1000’den fazla çalışanı ile toplam 140 bin metrekare (42 bin metrekare kapalı) alan üzerinde kurulu olan Aldersbach fabrikasının; Disk Frenler, Elektronik Hava İşleme Üniteleri (EAC), Fren Kontrol Sistemleri (valf ve sensörler) ve Şanzıman Kontrolü (EL40,VE3) gibi Knorr-Bremse’nin en ileri ürün ve sistemlerinin üretim merkezi olarak önemli bir rolü bulunuyor. 

Gezinin ikinci günü iş ortaklarıyla tarihi Nürnberg şehir turu yapan Knorr-Bremse, günün akşamındaki FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) Avrupa Kamyon Yarışlarının (Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası) Almanya ayağı olan Nürburgring pistindeki senenin 3. yarışı öncesindeki açılış partisine de yetişerek keyifli zaman geçirdiler.

Ertesi günü yapılan kamyon yarışları ve birçok aktivitede bizzat bulunan ekip, Knorr-Bremse fren sistemleriyle donatılmış yarış kamyonlarının pistteki performansından oldukça etkilendi.

Yarış kamyonları ile normal kamyonlara aynı fren kullanılıyor

Yarışlarda 4 kez şampiyonluğu bulunan Jochen Hahn’ın geçtiğimiz yıl itibariyle sürmeye başladığı Iveco marka yarış kamyonunun fren ve direksiyon sistemleri, bu yarış kamyonunun ana sponsorlarından biri ve önemli bir mühendislik partneri olan Knorr-Bremse tarafından geliştiriliyor. Çok güçlü fren sistemlerine ihtiyaç duyulan bu yarışlarda kullanılan Knorr-Bremse disk frenlerinin tam olarak yollarda seyreden normal kamyonlarda bulunan disk frenler ile aynı.

Yaklaşık 5 bin 300 kg ağırlığındaki yarış kamyonları (standart bir yol arabasının 5 katı) ortalama 1200 beygir gücündeki motorlara (normal kamyon motorlarının 2 – 2,5 katı daha büyük) sahip ve 0-100 km/s performansları yaklaşık 5 saniyedir. Yarış kamyonlarının 30 km/s hızdan 160 km/s  hıza ulaşma süresi ise 7 saniye olup bu süre Porsche 911 GT3 aracının performansı ile aynı. Maksimum hız ise yarış kuralları gereği 160 km/s’e sınırlı olmak zorunda. 

Yarış kamyonlarının fren sistemleri soğutmalı ön ve arka disk frenlerden oluşmakta olup anti-lock (kilitlenmeyi önleyici) ve diğer sürüş yardım sistemleri ile çekiş yardımının kullanılması yasaktır. Tüm yarış kamyonları “dört yollu” devre koruma valfi ve tüm tekerlekleri kontrol eden çift devreli fren pedal valfine sahip olmalıdır, fren devresindeki bir kaçak veya herhangi bir arıza olması durumunda en az iki tekerleğin fren yapması zorunludur.

Gezinin son günü Nürburging’den ayrılan ekip Köln şehrinin tarihi yerlerini gezerek ve turunu tamamlayarak yurda geri döndü. Bu yıl ilki gerçekleştirilen iş ortakları gezisinden akıllarda kalanlar; sektörün öncü parça dağıtıcılarının bir araya gelerek Knorr-Bremse’nin üretim kalitesine, sektördeki gücüne ve yeni aftermarket stratejisinin yapı taşlarına bire bir şahit olmalarıydı.