Bosch’un ürettiği özel filtreler, çok daha dayanıklı bir tasarıma sahip olması nedeniyle kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde talep ediliyor. Bosch’un geniş servis ağıyla kullanıcılara sunduğu bu özel filtreler, her yıl yaklaşık 50 milyon adet üretiliyor. Günümüzde, karbüratörlü motorların benzin filtresinden, dizel filtrelere kadar her motor türüne uygun yakıt filtreleri üretiliyor.

Biyoyakıtların kullanımındaki artış, yakıt filtrelerinin de önemini artırıyor. Biyodizelin; konvansiyonel dizel yakıta oranla suyu daha güçlü biçimde tutarak ayrıştırmayı güçleştirmesi ve biyodizel bileşenlerin yakıt filtrelerini daha kısa sürede tıkaması gibi etkenler, filtre yuvası ve contasını hızlı bir şekilde etkiliyor. Bu kapsamda Bosch’un biyodizel araçlar geliştirdiği dizel filtreler, özel izolasyon ve muhafaza malzemeleriyle üstün bir filtre performansı sağlıyor. Filtre ısınması biyodizel kullanımında daha önemli olduğu için Bosch’un geliştirdiği aktif ve pasif ısıtma özelliğine sahip dizel filtreler, tıkanmaların önüne geçerek dikkat çeken bir performans sağlıyor.

Hibrid araçlarda ise, çok sayıda ek bileşen olması nedeniyle motor bölmesinin darlığı sorun yaratabiliyor. Bosch mühendisleri, konvansiyonel araçlarda kullanılan filtrelerle aynı filtreleme performası sağlayan daha küçük boyutlarda filtreler geliştirerek kullanıcıların beğenisine sundu. Günümüzde Bosch yakıt filtreleri en ufak kir partiküllerini bile tutabilen ileri teknoloji ürünleri olmaları nedeniyle modern enjeksiyon sistemleri için güvenilir ve uzun vadeli koruma sağlıyor.