Türkiye’nin lider lastik üreticisi Brisa tarafından 28 Ocak Çarşamba günü Four Seasons Hotel’de gerçekleştirilen Ticari Ürünler Değerlendirme Toplantısı’na Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Prooflett Pazarlama Müdürü Fuat Ahmet Atay ve Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Gürsu Başaran, Brisa Ticari Lastikler Satış Direktörü Yakup Demir katıldı. Brisa’nın bu segmente yönelik olarak geliştirdiği ürün ve hizmetler tanıtılırken; önümüzdeki döneme ilişkin hedef ve projeler de basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Dünyada son 5 yılda yüzde 28 büyüdü

Hakan Bayman, dünya lastik pazarının 1, 7 milyar adetten oluştuğunu ve son 5 yılda pazarın yüzde 28 büyüdüğünü, Türkiye’nin ise son 10 yılda yüzde 50 büyüdüğünü kaydetti. Pazarın yüzde 11’ini ağır ticari araç lastiklerinden oluştuğu bilgisini veren Bayman, 2019’da kamyon yenileme pazarının 198 milyon adede çıkacağını söyledi. AB’de geçtiğimiz yıl 206 milyon adet lastik satıldığını belirten Bayman, son iki yıllık düşüşün ardından AB’nin yüzde 2 büyüme sağladığını kaydetti.

“AB’de 9,2 milyon adet ağır vasıta Ticari lastik var. Türkiye ağır ticari pazarı AB’deki ülkelerden daha büyük.” diyen Bayman, Türkiye’de ağır ticari pazarın büyüyeceğini söyledi.  

Filo yönetimini Brisa gibi yapan başka marka yok

Filo yönetimini Brisa gibi yapan başka yapan marka olmadığını ifade eden Başman, geçen yıl müşterilerine 400 milyon TL’lik tasarruf sağladıklarını söyledi. Filo yönetiminde Brisa’yı sektörde artık salt bir lastik üreticisi olarak değil, daha çok bir “değer sağlayıcı” olarak konumlandırdıklarını belirten Bayman, inovasyon odaklı hizmet anlayışlarıyla hem bireysel hem de kurumsal müşterilere değer katmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Bayman: “Türkiye genelinde filo yönetim çözümleri alanında bizim kadar teknik ekipman ve insan yatırımı yapan firma olmadığını söyleyebilirim. Sektör genelinde 3’te 1 seviyesinde olan payımız, Profleet ile dokunduğumuz filolarda ortalama yüzde 50 seviyelerinde. Bu alandaki hedefimiz; filo müşterilerimizin lastik tedarikçisi değil stratejik ortakları olmak. Doğru lastik yönetimi ile zaman ve maliyet tasarrufunun yanısıra, atıkları ve yakıt kullanımını azaltarak çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz.”

Avrupa’da sürdürülebilirlik alanındaki trendlere de Bayman: “Avrupa’daki karbon salımının yüzde 20’si karayolu ulaşımından kaynaklanıyor. Ağır ticari araçların bunun içerisindeki payı ise dörtte bir seviyesinde. Avrupa Komisyonu’nun araştırmalarına göre, mevcut teknolojilerin amaca uygun kullanımı ile bu miktarları %30 civarında azaltmak mümkün. Bu doğrultuda hazırlanan yeni Regülasyonlar ile Avrupa’daki binek ve hafif ticari araçların kilometre başına karbon salımını sınırlayan zorlayıcı hedefler konuldu. Ağır ticari araçlar için de yasal düzenleme hazırlıkları yapılıyor.

Brisa’nın yenileme pazarı iş hacminin %50’sini oluşturan ticari ürünler segmentinde Bridgestone, Lassa, Bandag markaları ve son olarak kullanıcıların beğenisine sundukları “Eko” lastikleriyle yerlerini sağlamlaştırdıklarını belirten Hakan Bayman, Dünya lastik pazarının 2014 yılında %4.5 büyüme ile 1.7 milyar adet olarak gerçekleştiğini; son 5 senede de toplamda %28 büyüme kaydedildiğini söyledi.

Türkiye’de toplam lastik satış adedinin, 2014 yılında bir önceki yıla göre %2 küçülmeyle             19.4 milyon adet olarak gerçekleştiğini aktaran Bayman, Türk lastik sektörünün son 10 yılda %50’nin üzerinde büyüdüğünü, 2015 sonu için de büyüme beklentilerinin %3’ün üzerinde olduğunu belirtti.

Brisa’nın Bandag markasıyla faaliyet gösterdiği lastik kaplama sektörüne ilişkin verilere göre; Kaplama oranı ABD ve gelişmiş Avrupa ülkelerinde %50 olarak gerçekleşirken Türkiye’de %25 seviyesinde seyrediyor. 2014 yılında ülkemizde 500 bin lastik kaplandı. Brisa ürünleriyle 3’te 1’ine hakim olduğumuz pazarda 2015 yılı için %5 oranında bir büyüme öngörüldüğü bilgileri de paylaşıldı. Bayman, “2014 yılında %7 oranında daralan ticari lastikler pazarında da Brisa olarak büyümeye devam ettik. 2015 içinse ticari lastikler pazarında 2014’ün aksine çift haneli bir büyüme bekleniyor. Biz de pazarın üzerinde büyümeyi hedefliyoruz” diyerek Brisa’nın ticari ürünler pazarındaki iddialı hedeflerini koruduğuna vurgu yaptı.

Brisa bünyesinde sürdürülebilirliğe her anlamda büyük önem verdiklerinin de altını çizen Genel Müdür Bayman, karbon salımını azaltan çevreci ürün ve hizmetleriyle çevresel; “Yola Sağlam Çık” ve “Emniyet Lastiği” gibi kampanyalarla toplumsal; çeşitlenen satış kanalları ve inovatif hizmet anlayışlarıyla da ekonomik sürdürülebilirliğe katkı sağladıklarına dikkat çekti. AB Karbon Salımı Regülasyonu ile ilgili de katılımcıları bilgilendiren Bayman, düşük yuvarlanma direncine sahip, daha hafif ve akıllı lastiklerin sektörün yükselen trendi olduğunu belirtti.

400 milyon TL tasarruf

Brisa tarafından filo yönetim çözümlerini tek çatı altında birleştirmek amacıyla geliştirdiği Profleet filo yönetim modeliyle Ürün, Servis, Program ve Bilgi/Danışmanlık başlıklarında filo müşterilerinin operasyonlarını minimum maliyetle yönetebilecekleri sürdürülebilir çözümler üretiyor. Profleet ile filoların sosyal, ekonomik ve çevresel katma değerinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Filoların genel maliyetleri yakıt, lastik, eleman ve ekipman giderlerinden oluşuyor. Brisa Profleet paketiyle ürün ve mekanik servis desteği yanında eğitim, bütçe, merkezi faturalama,  danışmanlık, yol yardımı, envanter yönetimi, online programlar ve tüm servis ve hizmetlerin düzenli olarak raporlanması ile bu giderlerde tasarruf yapılmasını mümkün kılıyor. Yapılan son ölçümler; lastik ömrünü ortalama %15 arttırdığı gözlenen Profleet hizmetlerinin yakıt kullanımını da %5 oranında azalttığını ortaya koyuyor. Profleet kapsamında sunulan hizmetler ile bugüne kadar toplamda yaklaşık 400 milyon TL tutarında tasarruf sağlandığı belirtiliyor.

‘ProPratik: Ağır Vasıta Uzmanı’

Profleet filo yönetim çözümleri arasında yer alan ProPratik, ticari araç sahiplerinin, lastik ve kaplama başta olmak üzere, kamyon ve otobüslere yönelik birçok ürün ve hizmete aynı çatı altında erişebilmelerini, böylece iş verimliliklerini arttırmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir mağaza konsepti olarak dikkat çekiyor. Modern tasarımı, ekipmanları ve eğitimli personeliyle müşterilerine yepyeni bir deneyim sunan ProPratik mağazalarının sayılarının arttırılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Lastik konteynere girdi: ProBox

Müşteri odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde müşterilerinin tüm süreçlerinde hayatlarını kolaylaştırmak hedefinde olan Brisa, filo müşterilerinin ihtiyaçlarına hızlı ve pratik çözümler sunuyor. Araçların lastik sökme-takma ihtiyaçlarına cevap verecek yepyeni bir konsepti hayata geçiriyor. ProBox içinde lastik-sökme takma ekipmanlarının yanısıra ofis alanı, yaşam alanı ve depo alanı bulunuyor. Satıştan çok servis amaçlı bir konsept olarak tasarlanan ProBox, filo araç parklarında ticari araç sürücülerine hizmet veriyor.

 

Dünya Lastik Pazarı

Dünya lastik pazarı 2014 yılında %4,5 oranında büyümüş ve toplam lastik satışı 1,7 milyar adede yükselmiştir. Son 5 yılda ise toplam büyüme oranı %28 olarak kayıtlara geçmiştir. Büyüme çoğunlukla gelişmekte olan ülkelerden geldi. Avrupa lastik yenileme pazarı 2012’de %18, 2013’te %3 küçülmenin ardından, 2014’te tekrar büyüme gösterdi.

 Dünya Ağır Ticari Lastik Pazarı

2014 yılında global yenileme pazarında 152 milyon adet lastik satışı gerçekleşmiştir. 2019’a kadar %28’lik artışla bu adedin 196 milyon adede çıkması bekleniyor. Bu segment global lastik pazarının %11’ini oluşturuyor.

 Türkiye Lastik Pazarı

Türkiye’de toplam lastik satış adedi, özellikle binek ve hafif ticari araç segmentlerinin etkisiyle 2014 yılında bir önceki yıla göre %2 gibi bir küçülme kaydederek 19,4 milyon adede ulaştı. Son 10 yılda ise %50’nin üzerinde bir büyüme göstermiştir. 2015 yılı için sektör genelinde %3’ün üzerinde büyüme hedefleniyor.

 Türkiye Ticati Lastik Pazarı

Ticari lastik pazarında ise 2014 yılında yenileme pazarında 7% küçülme gerçekleşirken, 2015 yılında 10% civarında bir artış beklenmektedir. 2019 yılında pazarın 3 milyon adade ulaşacağı tahmin ediliyor. Segmentler bazında baktığımızda en büyük hacim (%60’dan fazla), bölgesel ve inşaat segmentten gelmektedir. En hızlı büyüyen segmen ise uzunyol.

Türkiye’deki ticari ve hafif ticari araç üretimi 2014 yılında %11 düşüşle 437.000 adet olarak gerçekleşti. 2015 yılında açılacak yeni üretim tesislerinin sektöre olumlu katkı yapmasını bekliyoruz. Türkiye ticari araç parkı Avrupa’nın birçok ülkesinden fazla olmasına rağmen en yaşlı araç parklarından biri olduğunu gözlemliyoruz.