Özel çelik üreticisi SSAB, yeni geliştirdiği Hardox yuvarlak çubuklar ile çelik gelişiminde önemli bir adım atıyor. Optimize bir ısıl işlem süreciyle birleştirilen yüksek düzey temizlik ve düşük alaşım kimyası, üstün mekanik mukavemeti mümkün kılıyor. Yüksek çekme dayanımı ve sertlik düzeylerine göre su verilmiş, temperlenmiş halde teslim edilen Hardox yuvarlak çubuklar, standart çelik kalitelerindeki ısıl işlem ihtiyacını ortadan kaldırarak ürünü daha kısa sürede satışa hazır hale getirme ayrıcalığına sahip...

SSAB Teknik müdürü Burak Beşler, yeni ürünleri şöyle anlatıyor, "Takım tutucularda ve ayrıca farklı tipteki şaft ve silindirlerde önemli mühendislik deneyimine sahibiz. Ayrıca Hardox çubukları ekskavatör kovalarındaki pimler gibi geleneksel Hardox uygulama alanlarında başarıyla uygulanıyor. Çubuklu değirmenlerde kullanılan çubuklar yerine de kullanılabiliyor. Sertliği ve üstün tokluğu sayesinde değirmen içinde kırılmadan ve aşınmadan uzun süre dayanıyor. Bu sayede müşterilerimizin ekipmanlarında  verimliliği artırıyoruz. Bu yeni çubukların kullanımı, işleme, kaynaklama ve taşlama gibi atölye prosedürlerini optimize etmeye yönelik birçok olasılık sunuyor. "

Çap aralığı 40 ve 70 mm arasında değişen, uzunluğu 5000 mm'ye kadar çıkan Hardox yuvarlak çubukları SSAB’nin Türkiye’de ki stoklarında bulunuyor ve satış ekibinden temin edilebiliyor. Uygulama ve teknik desteği yine SSAB'den alınabiliyor.