Avrupa ve Rusya’da yaklaşık 60 bin kabul noktası ile otoyol ve akaryakıt kartları pazarının lideri DKV, müşterilerine Yunanistan'ın Kipoi sınır kapısındaki yakıt ikmal noktasında da hizmet vermeye başladı. Avrupa pazarına yönelik ihracat taşımalarında Bulgaristan’a alternatif olarak görülen Yunanistan'ın Kipoi sınır kapısındaki yakıt ödemeleri Ocak 2016 itibariyle DKV Card ile yapılmaya başlandı. Özellikle İtalya’ya ihracat yapan firmalar tarafından tercih edilen Kipoi’de, ticari araçlar KDV’siz mazot alarak yakıt ikmallerini çok daha ekonomik biçimde karşılayabiliyorlar.

Kipoi sınır kapısının özellikle İtalya’ya ihracat yapan firmalar tarafından tercih edildiğini belirten DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, “Nakliye firmaları İtalya’nın Bari ve Ancona limanlarına gitmek için bu güzergahı kullanıyorlar. Burası aynı zamanda araçların KDV’siz mazot satın alabildikleri bir fırsat noktası. Müşterilerimiz artık Yunanistan'daki Kipoi sınır kapısındaki ödemelerini DKV Card ile nakit ihtiyacı duymadan gerçekleştirebilecekler” dedi.

Türk ihracatçısı için Avrupa’daki akaryakıt maliyetlerinin vergiler nedeniyle yüksek oluşunun rekabetin önünde büyük bir engel teşkil ettiğini sözlerine ekleyen Sezer, “Müşterilerimize akaryakıt alımlarını KDV iadesi alınabilen veya KDV’den muaf yakıt temin edilebildikleri ülkelerden yapmalarını öneriyoruz. Kipoi sınır kapısı ticari araçların KDV’den muaf yakıt ikmali yapabildikleri bir nokta olması bakımından tercih ediliyor” dedi.

DKV Euro Service, DKV Kart ile Avrupa’nın her yerinde, farklı yakıt markalarının satıldığı en geniş ve en yaygın dolum istasyon ağına sahip. 41 Avrupa ülkesinde ve Rusya’da yaklaşık 60 bin kabul noktası ile otoyol ve akaryakıt kartları pazar lideri DKV, nakitsiz hizmetten, otoyollardaki operasyonel işlemlere, yolda bakım ve onarım hizmetinden vergi iadesi ödemelerine uzanan geniş bir yelpazede maliyet optimizasyonu ve filo yönetim hizmeti sunuyor.