Takım Direktörü Serdar Bostancı, pilotlar Murat Bostancı ve Onur Vatansever’in de aralarında bulunduğu 14 kişilik takım, motosporları ve Formula 1 lastiklerinin üretim bölümlerini ziyaret etti ve Pirelli Motorsporları Araştırma-Geliştirme Direktörü Mauro Soatto’dan lastikler hakkında bilgi aldı.

Pirelli İzmit Fabrikası’nı ziyaret eden Castrol Ford Team Türkiye ekibi, Türkiye ve Avrupa’daki parkurlarda kul-landıkları Asfalt rally lastikleri RK RKW ve N3, toprak rally lastikleri K ve KM’ler konusunda bilgi aldı.

Pirelli Motorsporları Araştırma Geliştirme Direktörü Mauro Soatto tarafından lastik performansı, yarış lastiği ve standart lastik üretimi arasındaki farklar, kazandırdıkları performans özellikleri, lastik kullanım şartları gibi ko-nularda verilen eğitime de katılan ekip, Soatto ev sahipliğinde motor sporları ve Formula 1 lastiklerinin üretil-diği bölümleri de ziyaret etti.

Pirelli lastikleriyle 6 yıldır üst üste Türkiye Ralli Şampiyonu olan Castrol Ford Team Türkiye, geçen yıl da Avrupa Ralli Kupası’nı kazanan ilk Türk takımı olmuştu.