Yılda 24.000 ton üretim kapasitesiyle Türkiye’nin önde gelen alüminyum profil üreticilerinden olan Cansan Alüminyum, üretimdeki hataları ve kayıpları azaltmak, üretim kalitesini artırmak adına hayata geçirdiği teknik eğitim programıyla mavi yaka çalışanlarının yetkinliklerini artırırken, ürettiğine de değer katıyor.

Eğitim programı ile ilgili açıklama yapan Cansan Alüminyum Genel Müdürü Selim Güney, ‘Eğitim programımızı hayata geçirmeden önce hata ve kayıp oranlarının bazı bölümlerde eğitim eksikliğinden kaynaklandığını gördük. Uzmanlaşma isteyen bir alanda çalıştığımız için de bu eğitimi dışarıdan aldırma şansınız bulunmuyor. Diğer yanda tecrübeleri ve bilgileriyle dünya standartlarında yarışacak birikime sahip yöneticilerimiz var. Dolayısıyla biz de bu tecrübeyi kendi içimizde en etkili biçimde değerlendirmenin yolunu eğitim programını hayata geçirerek bulduk.

GÜNEY: İŞİN UZMANINDAN EĞİTİM OLANAĞI

Cansan Alüminyum Genel Müdürü Selim Güney, yöneticilerin bizzat tecrübeleriyle şekillendirdikleri eğitim içeriklerinin oluşturulduğunu vurgularken eğitim verme becerilerini geliştirmek adına sunum teknikleri, beden dili ve sunum içeriği hazırlama konusunda profesyonel eğitimcilerden destek alındığını belirtti. Güney, ‘Her birim ile ilgili önemli noktaların üstünden geçildiği, sık yapılan yanlışların doğrusunun öğretildiği bir süreç oldu. Hemen ardından bazı bölümler için üretim sahasında bazılarında ise yazılı sınav ile ölçüm yaptık.  Bugün geldiğimiz noktada tüm çalışanlarımızın yetkinliklerinin arttığını, şirketin teknik hafızasının kayıt altına alındığını ve hataların büyük ölçüde elimine edildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.’ dedi.