Brisa bugün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla ticari lastik ürünleri hakkında bilgi verdi. Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel, Türkiye araç parkındaki 17 milyon aracın yüzde 6’sını ticari araçların oluşturduğunu söyleyerek, pazarın son 10 yılda yüzde 15 büyüdüğünü söyledi.

BİZİ LİDERLİĞE TAŞIYAN UZMANLIĞIMIZ

Global lastik pazarının 1.86 milyar adede ulaştığını söyleyen Evren Güzel şu bilgeleri verdi:

Toplam lastiklerin yaklaşık yüzde 11’ini ağır ticari lastikler oluşturuyor. Geçen yıl dünya genelinde 200 milyon adetlik ağır vasıta lastik satışı gerçekleşti. Son 5 yılda dünya pazarında ağır vasıta lastik pazarı yüzde 18 büyüdü. Türkiye’de geçtiğimiz yıl 24.6 milyon adet lastik satışı gerçekleşti. Ağır vasıta lastik pazarı 2.3 milyon adet oldu. 2022 yılına varan dönemde lastik pazarının yüzde 12 artışla 2.6 milyon adede ulaşmasını bekliyoruz.

Brisa olarak 2017 yılında tartışmasız liderliğimizi devam ettirdik. Ağır vasıta lastik pazarında satılan her 3 lastikten birini biz sattık. Ağır vasıta lastik pazarında 2 ana unsur var ki sizin liderliğinizi beraberinde getiriyor. Biz 10 yıldır Profleet çatısı altında 16 farklı çözüm üretiyoruz. Biz müşterimize lastiği verdikten sonra onu yalnız bırakmıyoruz. Lastiğimizin toplam yaşamını kontrol ediyoruz. Sahadaki çözümlerimizle değer yaratıyoruz. Aynı zamanda bu işin uzmanı 105 Profleet danışmanımızla sahaya nüfuz ediyoruz. 2017 yılına kadar 2.3 milyon lastiğe dokunduk. Toplam 14 bin 500 müşterimiz var.

Profleet uzman ekibimiz, her yıl 3 milyon 500 bin kilometre yol yapıyorlar. Yani dünyanın etrafını 100 kez turluyorlar. Bu ekibimizle 17 farklı eğitim başlığı altında 32 farklı programda eğitim verdik.

FARKLI ÇÖZÜMLERLE HER İHTİYACINDA MÜŞTERİNİN YANINDA

Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel, başlıklar altında geçtiğimiz yıl verdikleri hizmetleri de anlattı:

Türk lojistik sektörünün en büyüğü olan Ekol Lojistik ile 5 yıllık bir anlaşma imzaladık. İşin en büyükleri bizi çözüm ortağı olarak görüyorlar.

Filo yönetimiz ile 16 ilde 42 filoda 1013 adede ulaştık. 7 milyon liralık yakıt tasarrufu sağladık.

Mobilfix ile aks açısı ölçümleri yaparak bunun yakıt tüketimine etkisini ölçüyoruz.

Filofix ile yurtdışındaki müşterilerimize yol yardım hizmeti verdik. Geçtiğimiz yıl 830 araca hizmet verdik. Yüzde 97 memnuniyet oranını yakaladık.

Probox ile ticari araçların servis hizmetlerini sağlıyoruz. 3. Köprü yolunda Probox noktamız var. Araçların yolda kalması durumunda lastikle ilgili almak isteyeceği her hizmeti veriyoruz.

Evren Güzel: Verdiğimiz bütün hizmetlerimizi sahaya sunmuş olsaydık 2017 yılında 14 milyar liraya ulaşan kazanç sağlamış olacaktık. Bu hesabı yaparken çok dikkatli yaptık. Gerçekten potansiyel olarak büyük bir rakam. 5, 6 hizmetimizin faydasının sonucu bu olacak. Bunlardan biri aks kaçıklığı,  diğeri hava basıncı bununla ilgili yazılımlarımız var. Yanlış kullanılan lastikler. Bunları topladığımızda 14 milyar liralık bir rakam çıkıyor.

2018 yılında öne çıkacak ürünler:

Bandag: 2017’de 129 bin adet lastik kapladık. Kaplanan her 3 lastikten birini Bandag yaptı. 400 milyon liralık tasarruf sağladık. Türkiye’de 20 merkezimiz var. Kimsede olmayan yüksek teknolojimiz var.

Yeni Ürünler:

Dayton: Brisa’nın ekonomi segmentindeki ilk markası. 2018 yılında ilk yerLi üretimize başladık. Bölgesel lastiğin yanında hafriyat segmentinde de satışa başlayacağız.

Forklift Lastikleri:

Standart forklift lastiklerini bu yıl pazara sunuyoruz

İş Makinaları Lastikleri

Türkiye’nin en büyük maden işletmelerine lastik sağlayacağız.