TES 668, oksitlenmeye karşı dayanıklılık, aşınma önleme performansı ve sürtünme düzenleyici dayanıklılığı gibi bir dizi önemli konuda, TES 295® yağının etkinliği kanıtlanmış performansı üzerine geliştirildi. Bu faktörler, vites geçişlerinin kalitesini iyileştirirken yağ eskidikçe yaşanan gürültü, titreşim ve sertliği de azaltıyor. Daha iyi sürtünme performansı, farklı sıcaklık koşulları ve farklı yüklerde bile daha tutarlı kavrama ve vites geçişi sağlıyor.

TES 668 güçlü formülü sayesinde akışkan kararlılığı, yağlama ve soğukta çalışma gibi en zorlu yağ gereksinimlerini karşılıyor. Bu da, Allison'ın uzun yağ değişim aralıklarını, en ağır yükler altında çalışırken bile desteklemesini sağlıyor. TES 668, ideal verimlilik için Allison ürünlerine özel tasarlandı. Allison ürünleri için onaylanmış bir yağın kullanılmaması, sızdırmazlık ve sürtünme sorunları gibi, genel ürün dayanıklılığını etkileyecek bir dizi probleme neden olabiliyor. Allison Onaylı ya da Yetkilendirilmiş çözüm ortağından alınan orijinal tam otomatik şanzıman yağının kullanılması ise Allison ürünlerinin optimum performansı ve uzun ömürlü dayanıklılığı için büyük önem taşıyor.

Allison Transmission Global Kanal, Satış Sonrası ve Garanti Genel Müdürü Brian Geiselhart, açıklamasında; "Bu yeni geliştirilmiş yağ, Allison'ın dünyanın çalışma şeklini iyileştirme misyonuyla ürün ve hizmetlerini kesintisiz olarak geliştirmek için nasıl çabaladığının bir başka örneği” diye belirtiyor.