Allison Transmission Başkanı ve CEO'su David S. Graziosi, konu ile ilgili olarak; “Walker Die Casting ve C&R Tool and Engineering satın alımlarını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Walker’ın ürünleri, otoyol şanzımanlarımızın üretiminde ve kalitesinde kritik bir bileşendir. Yeni girişimimizle bu iş alanını büyütmeyi ve Robert Walker'ın 1958'de kurduğu mirası sürdürmeyi planlıyoruz” diye belirtti.

Alüminyum döküm parçaları üreten Walker, 20 yıldan beri Allison Transmission tedarikçisi. Walker ailesi, şirketlerinin satış kararını aldıklarında hali hazırda karayolu şanzıman ürünleri için gerekli bileşenleri sağladıkları Allison'ın talebini memnuniyet ile karşıladı. Allison, 60 yıllık şirketin mirasını sürdürmeye devam edecek. C&R Tool and Engineering ise Walker ve diğer firmalarda kullanılan metal işleme aletlerinin lider tedarikçisi olarak ürün ve hizmet sunuyor.

Walker Die Casting ve C&R Tool and Engineering, kendi lokasyonlarında çalışmaya devam ederek Allison Transmission fabrikaları olarak işletilecek. Yüzlerce kişiyi istihdam eden Walker Die Casting, Lewisburg'daki en büyük ikinci işveren olmayı sürdürecek.

Walker Die Casting Başkanı ve Kurucusu John Walker açıklamasında; “Yaptığınız işi bırakmak her zaman zor olsa da, Allison Transmission ile emin ellerde olmasından gurur duyuyoruz” diyor. 

Allison, Walker Die Casting ve C&R Tool and Engineering varlıkları için yaklaşık 103 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Allison satın alımları ile kısa vadede mevcut mali yıl kazançları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmediği belirtiliyor.