Alco’nın yeni jantı Dura-Bright® EVO Wheel, özellikle yol tuzları ve hava koşulları nedeniyle oluşan aşınmaya karşı 10 kat daha dayanıklı. Ayrıca jant, kamyon vb. yıkamak için kullanılan en zorlu temizlik maddelerinde bulunan hidroflorik asit gibi kimyasallara karşı neredeyse üç kat daha dirençli. Bu sayede, bakımı kolaylaştırmak için daha fazla temizlik solüsyonu çeşidi kullanılabiliyor ve ayrıca jantın bütünlüğü ve parlaklığı korunuyor.  

Alcoa Wheel and Transportation Products Başkanı Tim Myers "Dövme alüminyum jantın icadından beri, Alcoa taşıma kapasitesini ve sürdürülebilirliği artırmak için daha güçlü, daha hafif ve daha dayanıklı jantlar geliştirmeye devam etmektedir. “Dura-Bright® EVO wheel jantı, Alcoa'nın bugüne dek ürettiği en bakımı kolay janttır ve standart ticari kamyon jantlarını aşındırabilen ve matlaştırabilen en zorlu hava koşullarına, yol tuzlarına, kire ve temizlik maddelerine karşı dayanıklıdır” diyerek önemli bir geliştirme yaptıklarına vurgu yaptı.

Commercial Vehicle Wheels Europe, Japan and South Africa (Ticari Araç Jantları Avrupa, Japonya ve Güney Afrika) Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Scott Kerns ise “Avrupa'da Alcoa'nın alüminyum jantlarına yönelik talep büyümeye devam etmektedir; emisyon düzenlemeleri ve bakım masrafları nedeniyle, taşıma kapasitesini yükseltecek, masrafları azaltacak ve sürdürülebilirliği artıracak daha güçlü, daha hafif ve daha bakımı kolay jantlara yönelik ihtiyaç büyümektedir" dedi.

Kısa sürede çatlayabilen, soyulabilen, aşınabilen ve matlaşabilen rakip yüzey kaplamalarının aksine, Dura-Bright® jantları yıllarca kullanımın ardından bile, cilalamaya ihtiyaç olmaksızın mükemmel bir şekilde parlamaya devam ediyor. Dura-Bright® kaplamadan ziyade alüminyuma nüfuz ediyor ve jantın ayrılmaz bir parçası oluyor.

Genel olarak kullanılan kamyon temizleme ürünleriyle veya yalnızca su ve sabunla yapılan düzenli temizlik sayesinde, yüzlerce yıkamanın ve binlerce kilometrenin ardından bile jantların parlak kalmasını sağlayarak bakım masraflarını azaltıyor. Ayrıca, Alcoa jantlar tek parça dövme alüminyumdan yapılıyor ve dolayısıyla çelik jantlardan daha hafif ve beş kat daha güçlü olduğundan taşıma kapasitesini ve yakıt tasarrufunu artırıyor.