İntralojistik uzmanı Linde MH dar koridora sahip depolar için ürün yelpazesini genişletmekle dağıtım merkezi operatörlerine ve üretim şirketlerine daha fazla özelleştirilmiş çözüm sunuyor. Depolama alanlara duyulan ihtiyaca paralel olarak, toplama için kullanılan ekipmanlara yönelik talepler artıyor. Buna bağlı olarak birçok depo şefi, ek depolama alanı ihtiyacını çözmek için raf eklemek ve rafları bir veya iki seviye yükseltmek gibi farklı alternatifler üretiyor.

Toplama yüksekliklerinin 7 metreyi aştığı durumlarda, operatörün işine konsantre olabilmesi için güvenli bir çalışma ortamı çok önemli. Ürün konusunda bilgi veren Dar Koridor Ekipmanı Ürün Müdürü Matthias Holzwarth şunları söylüyor: "Toplama, bir depodaki katma değer yaratan faaliyettir ve bu nedenle işin merkezinde yer alır. Linde MH yeni V modüler B dikey sipariş toplayıcı ile müşterilerimize tam da bu gereksinimler için güçlü ve uygun maliyetli bir çözüm sunuluyor. Ek olarak ekipmanların çevrimiçi perakende, dağıtım merkezlerindeki küçük parça lojistiği ve fabrika süpermarketleri gibi müşteri gruplarında 1.000 kilogram yük kapasitesi ve 7,83 metreye ulaşan erişim yüksekliği ile ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Özünde V-Modüler B dikey sipariş toplayıcısı kendinden daha büyük bir seçenek olan V-Modüleri temel alır; model adındaki "B" harfi, "En İyi Değer" anlamına gelir ve ekipmanın yalnızca bu sipariş toplama yüksekliği için gerekli özelliklerle donatılmış olarak gelir.”

PERFORMANS, ERGONOMİ VE GÜVENLİK AÇISINDAN İKNA EDİCİ BİR KURULUM

Ekipmanların maksimum 11 km/sa sürüş hızı, hareketin hızlı olduğu anlamına gelir. Konfor, şasiden ayrık yapıdaki ve böylece titreşimlerden arındırılmış geniş kabin tarafından sağlanıyor. Hareket sırasında asansör kaldırıldığında kullanılan yenilikçi malzemeler titreşimleri ortadan kaldırır ve operatörün sipariş toplama sırasında konforlu bir şekilde çalışmasını sağlar. Operatör kabininin yan bariyerleri eşyaların raftan kolay ve güvenilir bir şekilde alınmasını sağlar ve isteğe bağlı eğilebilen bariyerler rafa kolay erişim için genellikle ihtiyaç duyulan ekstra birkaç santimetre harekete izin verir.

Asansör tasarımı, çevrenin mükemmel bir şekilde görülmesini sağlar ve elektrikli direksiyon, hassas bir şekilde manevra yapmayı kolaylaştırır. Modüler ekipman konsepti sayesinde dikey sipariş toplayıcılar müşteri gereksinimlerine göre özel olarak uyarlanabilir. Enerji gereksinimlerine bağlı olarak, örneğin 24 voltluk ve 48 voltluk ekipman seçenekleri mevcut. Linde MH dikey sipariş toplayıcısı V-Modüler B ayrıca çeşitli güvenlik özellikleriyle donatıldı.

Örneğin, ekipman ancak operatör ayak boşluğundaki hareket emniyet butonu üzerinde dururken ve kontrol ünitesindeki sensörleri iki eliyle dokunduğunda hareket ettirilebilir. 1,2 metre ve üzeri platform yüksekliklerinde çalışmak için elektriksel olarak yan bariyerler mutlaka kapatılmalıdır. Tavana ve kirişlere çarpışmaları önlemek için, hareket hızı ve kaldırma, yüksekliği sahadaki ilgili koşullara uyacak şekilde servis mühendisi tarafından ayrı ayrı ayarlanabilir. Dar koridor uygulamaları için, sürüş ve yükleme yönünde yakındaki insanları ve engelleri algılayan tarayıcılar mevcuttur. Personel koruma sistemi de acil bir durumda ekipmanın sürüş moduna aktif olarak müdahale ederek çarpışmaları önler.