Friedrichshafen'da düzenlenen basın toplantısında konuşan ZF Group CEO'su Wolf-Henning Scheider, “Şu anda piyasaların bir gecede nasıl çöktüğüne tanık oluyoruz” dedi. “ZF'de, COVID-19’un yayılmasına hızlı ve kararlı bir şekilde müdahale ettik ve çalışanlarımızın sağlığına ve çıkarlarına şirketin çıkarları doğrultusunda en iyi şekilde öncelik verdik. Amacımız, uygun araçların bulunduğu her yerde istihdam ve gelir sağlayarak ZF'deki yolumuzu takip etmek. Bunu yaparken sosyal sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyor ve çalışanlarımızın sağlığının korunmasına katkıda bulunuyoruz. Ayrıca, şu anda tüm şirketler için zorlayıcı ekonomik koşulların dengelenmesine yardımcı olabiliriz.” dedi.

Zorlu ortama rağmen, ZF Ar-Ge harcamalarını 2,7 milyar euro 'ya çıkardı. Ar-Ge oranı yüzde 6,7'den yüzde 7,3'e yükseldi. ZF Group CEO'su Scheider, “Mevcut krizi aştığımızda, geleceğin teknolojilerine odaklanmaya devam etmek istiyoruz” dedi. “Bu, lider sistem tedarikçisi olarak yetkinliklerimize yenilerini eklememizi sağlayacak.”

ZF'nin kendi kaynaklarına ek olarak, katılımlar ve ortaklıklar şirketin Ar-Ge'sinde, özellikle otomatik tahrik sistemlerinde belirleyici bir rol oynuyor. Bunlar örneğin, köklü bir otonom elektrikli yolcu taşıma sistemleri tedarikçisi olan Hollandalı şirket 2getthere'ın yüzde 60'lık çoğunluk hissesinin satın alınmasını ve buna ek olarak, geliştirme süreçlerini iyileştirmek ve ZF'nin yazılım yeteneklerini önemli ölçüde artırmak amacıyla Microsoft ile yakın zamanda üzerinde anlaşmaya varılan iş birliğini içeriyor. Scheider, “Bu durum, yazılım güncellemeleri için esneklik ve kısa teslimat sürelerine ihtiyaç duyan müşterilerimiz için önemli” dedi. “Ayrıca, donanım henüz mevcut olmasa bile yazılım geliştirebileceğiz. ZF, otomotiv pazarında bireysel ürünler olarak da yazılım çözümleri sunacak.” dedi.

2040 yılına kadar iklim koruma hedefleri belirlendi

Geleceğe yönelik mobilite çözümleri sağlayıcısı olarak ZF, lokasyonlarında hem temiz ve verimli teknolojiler sunarak hem de CO2 ayak izini azaltarak Paris Anlaşması’na bağlı kalıyor. Bu amaçla, şirket geçen yıl Kurumsal Karbon Ayak İzi'ne (CCF) dayanan bir iklim koruma stratejisi geliştirdi. Bu stratejide, ZF tesislerindeki sera gazı emisyonlarını (özellikle CO2) büyük ölçüde azaltmayı hedefliyor. Scheider, “Hedefimiz, BM İklim Konseyi'nin şartnamelerine uygun olarak 2040 yılına kadar iklim koruma hedeflerini gerçekleştirmek” dedi. “Bunu başarmak için mevcut enerji verimliliği programlarımızı genişletiyoruz ve kendi kaynaklarımızdan gelen yeşil enerjiye daha fazla odaklanıyoruz.” ZF, rüzgâr enerjisiyle sürdürülebilir enerji üreterek, tesislerinin dışındaki iklimi korumaya da önemli bir katkı sağlıyor.

2020 genel görünümü

ZF’nin yıllık mali tablolarının onaylanmasının ardından yayılan COVID-19 ile birlikte global ekonomik durumda köklü değişiklikler meydana geldi. Scheider, “Dünya sosyal ve ekonomik durma noktasına geldiğinde, benzeri görülmemiş bir durumla karşı karşıya kalırız” dedi. “Etkileri belirsiz, bu yüzden şu anda 2020 için geçerli bir tahmin yapabilecek durumda değiliz. Çalışanlarımızı korumak, virüsün yayılmasını durdurmak ve şirketimizin istikrarını sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 'Yeni Nesil Mobilite' stratejimizle gelecek için planlanan mobilitenin gerçeğe dönüştürülmesi için uzun vadeli iyi bir hazırlık yaptık.” dedi. Hibrit özellikli 8 vitesli otomatik şanzıman için aldığımız yedi milyar avroluk siparişler ve aktif güvenlik teknolojisi (Entegre Fren Sistemi/IBC) alanındaki yeni işler, elektrikli otobüs tahrik sistemlerine olan talebin sürekli artması ve otomatik tahrik sistemleri için Ar-Ge siparişleri ile birlikte ZF'nin sağlam ve uzun vadeli perspektifleri bulunuyor.