Michelin Türkiye ekibinden; Alpay Selçuk, Mesut Uçar ve Özkan Onur’un oluşturduğu proje fikri, yazılımı dahil her şeyiyle yüzde 100 Türk ürünü. Nisan 2016’da hayata geçen  “YükleGitsin” uygulaması 25 bin defa indirilmiş. Şu anda bin tane yük sahibi firma, 2 bin adet de taşıyıcı bulunuyor.

Lastik sektörünün Google’u olmak
Michelin genel karakteristiğine uygun, hareketliliği tetikleyen bir proje olduğunu dile getiren YükleGitsin  Proje Liderleri, bu uygulama ile Michelin’in bireysel veya küçük filolalara ulaşmanın kolaylaşacağını vurguluyor. “Türkiye’de nakliyenin yüzde 50’si bireysel kamyonculardan oluşuyor. Michelin büyük filolarda çok etkili. Michelin büyük ve orta ölçekli firmalara ulaşabiliyor. Küçük filolarda bu iletişim daha zor olabiliyor. Yüklegitsin, küçük filoların da temas noktası olacak” diyen Proje Liderleri, Michelin’in son yıllarda dijitalleşme hedefi olduğunu ve lastik sektörünün Google’u olmak istemesi gibi idealist bir bakış açısı olduğunu dile getiriyorlar. Proje Liderleri açıklamarına şöyle devam etti: "Lastik satmakla kullanıcıyı mutlu edemiyorsunuz. Bazı dijital servisleri de kullanıcılara sunmanız gerekiyor. Dijitalleşmeye verdiği önem bu projeyi öne çıkardı."
Çıkış noktası olarak ‘boş dönen kamyon görmek istemiyoruz’dan hareket ettiklerini açıklayan Proje Liderleri,  “Bizim için en büyük başarı; uygulamayı müşterimize anlattığımızda hiç negatif bir geri dönüş almamamız. 3 bin KOBİ’yi ziyaret ettik. Hepsi çok olumlu geri döndü. Kamyoncular da hakeza projeyi çok faydalı buldu” şeklinde konuştu.