Pegasus Kargo Direktörü Aydın Alpa, gelecek yıl beşincisini düzenleyecekleri Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı’nın İstanbul Üniversitesi ile düzenlemenin ayrı bir anlam taşıdığı ifade ederek, “Bilindiği gibi ülkemizde lojistik eğitimi İstanbul Üniversitesi ile başladı. Hatta bu yıl sevindirici bir gelişme oldu. Daha önce yüksekokul bünyesinde yürütülen lojistik eğitimi, bu yıl bir fakülte altında toplandı. Bu Türkiye’nin ilk ve tek lojistik fakültesi, sektöre ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim. İlklerin Fakültesine, ilkler yakışır diyerek Fakültemizin ilk uluslararası konferansına da beraber imza atmaya karar verdik. Pegasus Kargo olarak üniversite sektör işbirliğine katkı vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş da üniversite ve sektör arasındaki işbirliklerinin önemine değinerek, konferansların bu anlamda çok yararlı olacağına dikkat çekti. İstanbul Üniversitesi olarak öncü misyonlarını koruduklarını ve sadece Türkiye’de değil dünyada lojistik eğitiminde öncü olmaya yelken açtıklarını kaydeden Okumuş, konferansın bütün lojistik öğrencilerine açık olduğunu söyledi.

Toplantıda hazır bulunan İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sedat Murat da, 2050 yılına kadar Türkiye Ulaşım ve Haberleşme Stratejisi çerçevesinde “ülkemizin bölgesel bir lojistik üs olmasına” yönelik hedeflerin geliştirilmesi, lojistik eğitiminin yaygınlaştırılması, çeşitlendirilmesi ve kalitesinin arttırılması ve nitelikli insan sermayesi yetiştirilmesi anlamında bu tür organizasyonların önemini vurguladı. Bu çerçevede de söz konusu organizasyonun ülkemizin bu alandaki politikalarına önemli katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.


(Soldan Sağa- İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, Pegasus Kargo Direktörü Aydın Alpa, Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Yardımcısı Gültekin Altuntaş.