GOPET Trans Türkiye Direktörü Orhan Yaşdemir, firmaları ile ilgili bilgi vererek Türkiye hedeflerini açıkladı. 1995 yılında Bulgaristan Sofya’da karayolu taşımacılık hizmeti vermek için kurulan GOPET Trans, kısa bir süre sonra forwarder firmasına dönüşüyor. Firma, yeni yatırımlarla; 2002 yılında Romanya, 2009 yılında Polonya, 2012 yılında Yunanistan ve 2016 yılında İspanya ofislerini devreye alıyor. GOPET Trans, Türkiye ofisini ise 2020 yılında açıyor.

Bu süre içerisinde geniş bir müşteri ağına ulaşan ve global ölçekli büyük firmalarla yaptığı iş birlikleriyle sürekli bir büyüme kaydeden Firmanın 380 çalışanı bulunuyor. Yıllık 132 milyon Euro’luk ciroya ulaşan GOPET Trans’ın Türkiye ülke direktörlüğünü Orhan Yaşdemir yapıyor.

Yaşdemir'in verdiği bigilere göre; GOPET Trans’ın Türkiye’deki hedefi büyük. Kuruluşunun 25. yılında Türkiye ofisini açan GOPET Trans’ın, Türk nakliyecilerin ithalat taşımalarında yaşadığı yük bulamama sorununa çözüm olacak bir müşteri ağı var. Dev global firmalarla çalışan GOPET Trans’ın müşteri ağındaki firmaların büyük çoğunluğu ürettikleri ürünleri Türkiye’nin farklı şehirlerine gönderiyorlar. Aynı şekilde tersi yönde de Türkiye’nin farklı şehirlerinden Avrupa, Balkanlar, Rusya, Türk Cumhuriyetlerine ihracat yüklemeleri oluyor.

Ayrıca GOPET Trans, başta Bulgaristan, Romanya, Polonya ve Gürcistan varışlı olmak üzere Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve İspanya gibi ülkelerden 3. ülke taşımaları için de büyük bir volüm sunuyor. UBAK defterli tedarikçilerine alternatif yük imkanı sağlıyor.

GOPET TÜRKİYE’NİN CİRO HEDEFİ 12 MİLYON EURO

2020 yılının ortalarında kurulduklarını ancak tam startı 2021 yılında verdiklerini söyleyen Yaşdemir, oldukça başarılı bir yıl geçirdiklerini ve geçtiğimiz yıl 250 Türk nakliyecisi ile çalıştıklarını söylüyor. “Genelde yeni ülkelerde açılan ofislerden büyük bir beklenti olmaz. Ancak biz ilk yılımızı da pozitif kapattık” diyerek kısa süre içerisinde yakaladıkları ivmeye dikkat çeken Yaşdemir, “Bunda GOPET’in global müşteri ağının etkisi büyük oldu. GOPET müşterilerinin Türkiye’de de faaliyeti olduğu için biz hemen bu ağın içine girerek hizmet vermeye başladık. Basamakları çıkı çıka gidiyoruz. Hedefimiz 5 yıl içerisinde aylık 1 milyon Euro ciroya ulaşmak. Bu da yıllık 12 milyon Euro demek” açıklamasını yapıyor.

TÜRK NAKLİYECİ SAYISINI ARTIRMAK İSTİYORUZ

GOPET Trans, geniş bir müşteri ağına sahip ve bunların çoğunluğu da büyük global firmalar. Yaşdemir “Müşterilerimizin yüzde 90’ını global ölçekli firmalar. Bu firmalara sürekli yenileri ekleniyor. Müşteri sayısını artırmak için iş birliği yapacağımız nakliyecilerin de sayısını artırmak istiyoruz, bu nedenle Türk nakliyecisinin sayısını artırmamız gerekiyor” diyor.

Yaşdemir, ülke bazlı belirli bir portföy oluşturduklarını ve nakliyecileri taşıma yaptığı güzergâh gibi belirli özellikleri dikkate alarak bu portföye eklediklerini belirtiyor. Polonya örneğini veren Yaşdemir, “Polonya’da kendi merkezimiz olması, müşteri sayımızın fazla olması nedeniyle bu ülke için nakliyeci portföyü oluşturmak istiyoruz. Polonya’da yük var ancak nakliyeci lazım. Bu yüzden nakliyeci portföyümüzde haftalık araç kapasitesini sağlayacak firma olması lazım. Türkiye’nin tüm bölgelerinde yerleşik olan nakliyecileri bu portföye eklersek, portföyümüzü genişletirsek hizmet verdiğimiz firmanın bütün yüklerine talip olabiliriz ve iş hacmimizi artırırız” diye konuşuyor.

BİZİMLE ÇALIŞAN NAKLİYECİ BOŞ KALMAZ

“Bizimle çalışacak nakliyeci boş kalmaz” diyerek Türkiye’de kendi öz mal araçlarıyla düzenli sefer yapacak nakliyecileri kendi ağlarına katılmaya davet eden Yaşdemir, “Biz nakliyecilerin iş ortağıyız. Bizim ağımızda olan firmalarla düzenli ve sürekli bir çalışma içerisine giriyoruz. Biz düzenli sefer yapacak, iş akışına uyan öz mal araç sahiplerine ihtiyacımız var” açıklamasını yapıyor.

NAKLİYECİLERE DÜZENLİ VE GARANTİ ÖDEME YAPIYORUZ

GOPET’in en büyük özelliklerinden birinin zamanında ödeme yapması olduğunu söyleyen Yaşdemir, nakliyecilerle iş birliğinin nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler veriyor. Yaşdemir’in verdiği bilgiye göre nakliyeciler, müşteri bilgilerinin olduğu bir formu dolduruyorlar. Burada ödemeyi nasıl istediklerini belirten bir bölüm var. Genelde ödemeler 30 günde yapılıyor. Ancak nakliyeci ilk kez çalışacaksa 10 günü de tercih edebiliyor. Hatta finansal durumuna göre fatura karşılığında yarısı avans olarak hemen ödeniyor.

HER BÖLGEDEN NAKLİYECİYİ AĞIMIZA KATMAK İSTİYORUZ

Zamanında ödeme garantisi, yıllık düzenli sürekli iş verebilmesi gibi özellikleriyle GOPET Trans Türkiye nakliyeci sayısını artırmak istiyor. Yaşdemir, nakliyecilerin yoğun olduğu şehirlerdeki nakliyecilere ulaşmak istediklerini söylüyor. Bunun nedenini de, “Bizim çalıştığımız global ölçekli firmaların bütün illeri kapsayan işleri oluyor. Belçika’dan Gaziantep’e, Polonya’da Adana’ya yük olabiliyor. Bütün bölgelerde nakliyeci iş ortaklarımız olursa daha fazla ihaleye girip daha fazla yük alabiliriz” diyor.

KENDİ İNTERMODAL KONTEYNERLERI VAR

GOPET Trans’ın Bulgaristan’daki forwarder firmaları içinde uzun yıllardır birinci olduğu bilgisini veren Yaşdemir, diğer ülkelerde de büyüyerek ilerlediklerini söylüyor. Yaşdemir,

ağırlıklı olarak karayolu taşımacılığı hizmeti sunan firma olsalar da; havayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığında da hizmet verdiklerini belirtiyor.

Yaşdemir’in verdiği bilgiye göre; GOPET Trans’ın büyüyen bir intermodal ağı var. 225 adet 45 ft’lik intermodal konteyneri bulunan firma Romanya, Polonya, Bulgaristan ve Benelüks ülkeleri arasındaki intermodal taşımalarında kendi konteynerlerini kullanıyor. Orhan Yaşdemir, ilerleyen dönemde Türkiye’den kendi konteynerleriyle taşıma yapacaklarını şu anda ihtiyaç halinde Türkiye’de kiraladıkları konteynerlerle bu hizmeti sağlayabildiklerini söylüyor.