Esnek ve hızlı üretimiyle öne çıktıklarını kaydeden Selman Şentürk, ürünlerin fonksiyonlarına daha önem verdiklerini bu sayede pazarda kendilerine özel bir yer bulduklarını söyledi. Her ürün için üretim prosesini yeniden planladıklarını anlatan Şentürk, bu nedenle ölçek ve adetler konusunda aynı kalsalar da niteliksel olarak ilerlediklerini kaydetti. Şentürk, Avrupalı üreticiler arasında kalitede ilk 10 içerisinde yer aldıklarını savunarak, sektördeki trendleri şöyle açıkladı:

"Özel treylerler grubunda teknolojik ürünlere ilginin artacağını düşünüyoruz. Hidrolik yönlendirilebilir akslar, fren ve süspansiyonlar için monitörler, otomatik lastik şişirme sistemi, otomatik yağlama gibi kullanıcı dostu opsiyonların siparişlere daha çok dahil olmasını bekliyoruz."

İhracat yaptığımız ülke sayısı 85’i geçti

Pandemi süresince müşterilerine aralıksız hizmet verdiklerine ve üretim yaptıklarına değinen Şentürk, Türkiye’nin üretim gücüne katkı vermekten dolayı memnun olduklarını söyledi. "İhracat yaptığımız ülkeler 85’i geçti" diyen Şentürk, yurtıdışındaki organizasyonları ile ilgili olarak, "Yaklaşık 17 bayimiz var. Bayilik sistemi müşteriye ana dilinde hizmet vermek açısından bizim için çok cazip. Üç ülkede yeni bayimizle 2021 yılında sözleşme imzalamış olacağız" şeklinde konuştu.

Gelişmeye açığız

Geçtiğimiz yıl içinde boya prosesini geliştirdiklerini ifade eden Selman Şentürk, uyguladıkları boya prosesinin en üst kalitede bir sistem olduğunu vurguladı. "BASF Glasurit ürünlerini kullanıyoruz. Diğer markalardan kat kat pahalı ancak mükemmel sonuçlar çıkıyor. Bu ürünü bizden başka treylerde uygulayan sadece bir ya da iki firma var. Boya sistemi her zaman gelişime açık ve bu gelişimler doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ek üretim holü devreye girdiğinde kumlama ve fırınlarda daha teknolojik kabinlere yatırım yapacağız" diyen Şentürk, ürün geliştirmede her zaman müşterinin talepleri doğrultusunda ilerlediklerini kaydetti.