Temsa İş Makinaları Volvo Trucks Satış Grup Müdürü Kıvanç Kızılkaya ile İzmir Mermer Fuarı’nda bir araya geldik. Kızılkaya ile hem fuarı hem de Volvo Trucks’ın hedeflerini konuştuk.
10 yıllı aşkın süredir ağır ticari araç tecrübesine sahip olan Kıvanç Kızılkaya, Volvo Trucks’ı sahip olduğu özellikler açısından premium segmentte bir ürün olarak tanımlıyor. “Volvo Trucks denildiği zaman bütün kapıların açıldığını görüyoruz” diyen Kızılkaya, müşterilerinin Volvo Trucks’a verdiği değerden ve gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirtiyor. 
Uzun yol çekicilerinin yılda yaptığı 70 bin km’ye karşılık gelen çalışmasını, inşaat araçlarının bir ayda yaptığını ifade eden Kızılkaya, şantiye kamyonlarının günde 3 vardiya ve 21 saat çalıştığına dikkat çekiyor. “Bu noktada bakım ihtiyacı ve aracın sürekli çalışması ön plana çıkıyor ve sizin sahip olduğunuz kamyon ne kadar güçlü ve sağlamsa bakım maliyeti de buna oranla daha düşük oluyor. Dolayısıyla bakım ve onarım ne kadar az periyotta yapılıyorsa maliyetler ve kamyonun verimliliği de o kadar artıyor işte bu yüzden Volvo Trucks güç ve sağlamlık konularında akla gelen ilk marka.”  Şantiyeler, mermer ocakları, dekupaj ve maden sahaları gibi ağır işlerde Volvo Trucks’ın avantajlarının daha fazla olduğuna değinen Kızılkaya, “Burada firmalar ton başına maliyetleri ele aldıkları için avantajları daha rahat görebiliyor. Rakiplere göre kıyasla avantaj sağladığımız noktalardan birisi de bu konu oluyor” diyor. Kızılkaya, mermer ocaklarında yarattıkları avantajları şöyle anlatıyor: “Mermer ocaklarında yüklü tırmanmalar zorluklar arasında öne çıkıyor. Tırmanmalarda güç ve performansa ihtiyacınız var. Aracınızın hem sürekli çalışıyor olması lazım hem de ayaklarının yere sağlam basması lazım. Volvo Trucks’ın şasi aralığı rakiplerine göre daha geniş olduğu için devrilme tehlikesini en aza indiriyor. 6x4 araçlarımızda şasenin geniş olmasına karşın dönüş çapları sektördeki diğer kamyonlara göre daha düşük ve şasenin motordan itibaren düz geliyor olması da çok ciddi bir avantaj. Müşterilerimiz mermer ocaklarında belden kırma kamyonların yanına performansına güvendikleri araçları koyuyorlar. Tüm bunları ele aldığımızda mermer ocaklarında ciddi bir performans artımız olduğunu söyleyebiliriz.” Temsa İş Makinaları olarak, Volvo Finans ile koordineli çalıştıklarını aktaran Kızılkaya, ayrıca anlaşmalara göre çalışma süresi boyunca araçların bakımlarını üstlendiklerinin de altını çiziyor. Temsa İş Makinaları olarak Volvo Trucks’ı tercih eden müşterilerine “finans, bakım ve araç” şeklinde üçlü bir total çözüm de sunduklarını aktaran Kızılkaya “Bu sunduğumuz üçlü çözüm sayesinde müşterilerimize aylık ödemeleri dışında ilave bir maliyet çıkmıyor. Temsa İş Makinaları olarak bizim amacımız her zaman müşterimize çözüm sunarak işine değer katmak” diyor ve Kızılkaya, sözlerine şöyle devam ediyor:

Temsa İş Makinaları 40 yıldır
şantiyelerin içinde…

“Volvo Trucks iş birliğimizin birinci yılında servis ve bayi ağımızı güçlendirmeyi amaçladık. Bugün Türkiye genelinde 18 noktada servis hizmetimiz var. Büyük projelerde de yerinden servis hizmeti verebiliyoruz. Örneğin 3.Havalimanında anında müdahale ve destek sağlayabilmek için servisimiz noktamız bulunuyor. Sadece Volvo Trucks ekibinde 19 tane çalışanımız var. Bildiğiniz gibi şantiyelerde araçların sürekli çalışması gerekiyor. Temsa İş Makinaları 40 yıldır şantiyelerin içinde ve ihtiyaçları çok iyi biliyor. Sistemin nasıl işlemesi gerektiğini biliyoruz ve burada uzman çözümler sunuyoruz. Eğer bir şantiyeye 100 araç alındıysa 100 aracın da çalışması öngörülerek alınmıştır ve 2 araç arıza yaparsa işler aksamaya başlar. Biz bunun olmaması için çözüm üreterek her zaman müşterimize destek oluyoruz.”