Geçmişten Geleceğe Platformu adına tüzük değişikliğini değerlendiren Dr. Kayıhan Özdemir Turan, UTİKAD isminin Lojistik Hizmet Üretenler Derneği olarak değiştirilmesini talep etti. 1999 yılında derneğin adında vizyoner bir değişiklik yapıldığına dikkat çeken Turan, “2063 tane TİO firması var. O zaman derneğimizin üyeliğine TİO belgelileri alırdık. Korkmayın! Biz hata yapmayacağız. Karayolcunun, gümrükçünün TİO’cuları alt edeceğini düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

UTİKAD Eski Başkanı Turgut Erkeskin, isim değişikliğinin derneği yanlış bir yöne kaydıracağını belirterek “Geçmişte yazılım firmalarını almamız da yanlıştı. Kullandığımız araçların, lastik üreticilerini de aramıza almamız gerekebilir” dedi.

SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, isim değişikliğinin gerekçesiyle ilgili görüşlerini söyledi. UTİKAD bünyesinde ayrıştırılmış çalışma grupları olduğunu söyleyen Kaya, önerilen isim değişikliğiyle birlikte daha kapsayıcı bir durum söz konusu olacağını savundu.

UTİKAD eski Başkanı Kosta Sandalcı ise 36 yıldır dernek için taşımacılığın uluslararası taşımacılık olarak olduğunu vurguladı.