Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Badur, Kayıhan Özdemir Turan ve Genel Müdür Cavit Uğur’dan oluşan heyet, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Aktaş ile bir araya geldi.

Arkas bünyesinde bulunan ve bölgesinin öncü lojistik şirketleri arasında yer alan Arkas Lojistik, 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında UTİKAD'ın ev sahipliğinden gerçekleştirilecek olan FIATA Dünya Kongresi 2014 İstanbul’a Platin Sponsor olarak destek veriyor.

Arkas Lojistik’in Platin sponsorluğunu üstlendiği kongre, İstanbul’un en görkemli konaklama ve kongre oteli “Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi”nde "Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme" teması ile düzenlenecek.

Arkas Holding’e sponsorluk desteği için gerçekleştirilen teşekkür ziyaretinde, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin’in başkanlığındaki heyet, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Aktaş, Arkas Lojistik Genel Müdürü Mustafa Çiper ile Genel Müdür Yardımcısı Şevki Karagülle tarafından ağırlandı.

Ziyaret sırasında, teması ve düzenlenme dönemi itibarı ile bu kongrenin sektör için bir yol haritası olacağını vurgulayan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Aktaş, “UTİKAD’ın böylesine önemli bir kongreyi 12 yıldan sonra tekrar Türkiye’ye getirmesi sektöre ayrı bir ivme kazandıracaktır. Bu geçen zaman içinde lojistik kavramı ve algısı çok değişti. ‘Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme’ temasıyla gerçekleşecek olan bu kongrede yapılacak çalışmaların, uzmanlar ve sektör temsilcileri tarafından paylaşılacak görüşlerin, sektörün gelişimi ve geleceği için  çok değerli açılımlar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Dünya Lojistik Federasyonu FIATA gibi önemli bir kuruluşun kongresinin İstanbul’da gerçekleşecek olmasının ve Arkas’ın bu organizasyonda Platin sponsor olarak yer almasından duydukları memnuniyeti dile getiren Arcas, lojistik sektörü için böylesine anlamlı bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için UTİKAD Yönetimine teşekkürlerini sundu.

“Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olarak gördüğümüz lojistik sektörünün gelişmesine artı katkıda bulunacak çalışmaların bir parçası olmaya önem veriyoruz” diyen Arcas, Arkas Lojistik olarak, Karadeniz, Akdeniz ve Orta Asya’daki önemli ticaret merkezlerinde kendi organizasyonları olan; dünyanın her yerine, kaliteli ve karlı lojistik hizmet sağlayabilen; çalışanına ve müşterisine  verdiği değer ile  sektörde fark yaratan lider  bir lojistik şirketi olmayı hedeflediklerini anlattı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin de, dünya çapında düzenlenen bu tür kongrelerin başarı ile gerçekleştirilebilmesi için sponsorlukların önemine dikkati çekerek, geniş hizmet ağı ile lojistik alanında entegre hizmetler sunan Arkas Lojistik’e kongreye göstermiş oldukları sponsorluk desteğinden dolayı teşekkür etti.

Erkeskin, FIATA Dünya Kongresi’nin İstanbul’da düzenlenecek olması ile lojistik sektörü için dünyada avantajlı bir coğrafi konuma sahip olan ve “Lojistik Üs” adayı ülkemizin, son yıllarda ekonomi ve lojistik alanında göstermiş olduğu gelişmelerin tüm dünya ile paylaşılacağını ifade etti.

Turgut Erkeskin, “FIATA 2014 İstanbul Kongresi; FIATA Toplantıları, Forumlar, Bölgesel Toplantılar, İkili İşbirliği Görüşmeleri ve UTİKAD Networking Günü etkinlikleriyle katılımcılarına yeni iş ilişkileri kurma ve geliştirme imkânı oluşturacak. Kongre boyunca açılacak stant alanıyla da katılımcıların lojistik alanında dünyadaki gelişmelere ilişkin doğrudan bilgi alacağı ve diğer profesyonellerle tecrübelerini paylaşabileceği bir ortam sağlanacak. Biz, 2014 yılını ‘Lojistik Başkenti İstanbul’ olarak tanımlıyoruz. Sponsor olan firmalarımız Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlarken, firmalarına dünya çapında görünürlük fırsatı yaratıyorlar” dedi.

Ziyaret sonunda UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, FIATA Dünya Kongrelerinin sembolü olan “Talking Stick”i, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Aktaş’a teslim etti.

FIATA Dünya Kongrelerinin sembolü olan Talking Stick’i Arkas’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Diane Arcas Aktaş, “ ‘Herkesin düşündüğünü söylemesi’ gibi iletişimi ve paylaşımı ifade eden Talking Stick, kongrenin  içeriğini ve amacını yansıtacak çok güzel  mesajlar  veriyor. Ne mutlu ki; bu kongrede birçok ülkeden bini aşan katılımcı ile biz de sektörü detaylı olarak konuşma ve değerlendirme olanağı bulacağız” dedi.

Arkas Lojistik, kongre tarihine kadar “Talking Stick”e ofisinde ev sahipliği yapacak.