UTİKAD, TİO Yönetmeliği gereğince TİO Belgesi sahibi firmaların sahip olması gereken TİO-ÜDY belgesinden muafiyet sağlayan yeni eğitimine 41 katılımcı ile 7 Kasım Cumartesi günü başladı. 7 Kasım 2020 - 26 Haziran 2021 tarihleri arasında sadece Cumartesi günleri 6 saat olarak, çevrimiçi platform üzerinden yapılacak olan UTİKAD Lojistik Eğitimi'nin açılış töreninde UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, açılış konuşmasını yaptı. UTİKAD tarafından düzenlenen bu eğitimin yüksek lisansa eşdeğer olduğunu belirten Eldener, “Hem sektöre yeni girenlerin hem de sektörün tecrübeli temsilcilerinin bu eğitimden sağlayacağı faydanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Sizler için çok kaliteli bir eğitim programı hazırladık. Bu eğitimden memnun ayrılacağınızı düşünüyorum. Her hafta Cumartesi gününüzü bu eğitim için feda edeceksiniz. Bu çok büyük bir özveri. Sizleri öncelikle bu özveriniz için tebrik ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Baskak da açılış töreninde katılımcılar ile buluştu. Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin mümkün olamadığını belirten Doç. Dr. Baskak, “UTİKAD ile bu yıl da iş birliğimiz sürüyor. Gönül isterdi ki sizleri İTÜ’nün tarihi binasında ağırlayabilelim. Umarız ki eğitim dönemi sona ermeden pandemiyi geride bırakırız ve bir araya gelme şansı yakalarız” dedi.

UTİKAD YÖNETİM KURULU ÜYELERİ DE GÖREV ALIYOR

UTİKAD Lojistik Eğitimi Programı’nda eğitmen olarak görev alan UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizyolu Çalışma Grubu Başkanı Cihan Özkal ile UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Eren de açılış töreninde yer aldı. Katılımcılara eğitimin içeriği hakkında bilgi veren Özkal ve Eren, verimli ve keyifli bir eğitim dönemi temennilerinde bulundu.

UTİKAD’IN HEDEFİ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAK

Eğitimin açılış töreninde son olarak söz alan UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, çevrimiçi düzenlenen eğitimin sektörden ve sektör paydaşlarından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak planlanan UTİKAD Lojistik Eğitimi’nin derneğin önemli bir hedefine hizmet ettiğinin altını çizerek şöyle konuştu; “UTİKAD olarak eğitimde fırsat eşitliğine büyük önem veriyoruz. Uzun bir süredir eğitimlerimizi çevrimiçi olarak gerçekleştirme hedefimiz vardı. Bu sürecin altyapısını oluşturmaya başlamıştık ve hatta sektöre sunma aşamasındaydık. Pandemi tam da bu dönemde patladı ve biz hazırdık. Bu modülleri oluşturmuştuk dolayısıyla son derece hızlı bir şekilde eğitimimizi sizlerle buluşturduk. Bugün aramızda İzmir’den, İskenderun’dan, Gaziantep’ten katılımcılarımız var. Bunu görmek bizi ayrıca mutlu ediyor.”

TÜRKİYE’DE SADECE UTİKAD TARAFINDAN VERİLEN EĞİTİM TİO-ÜDY MUAFİYETİ SAĞLIYOR

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün TİO-ÜDY muafiyeti tanıdığı, Türkiye'de yalnızca UTİKAD tarafından verilen UTİKAD Lojistik Eğitimi kapsamında, çok modlu taşımacılık dahil olmak üzere tüm taşıma modları, dış ticaret, depolama ve dağıtım, gümrük süreçleri, proje taşımacılığı, sigorta, tehlikeli maddeler, güvenlik ve emniyet, maliyet yönetimi konuları, mevzuat ile operasyonel bilgiler eşliğinde sektörün ve akademik dünyanın temsilcileri tarafından katılımcılara aktarılacak.

Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar hem TİO-ÜDY muafiyet hakkına hem de İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası'na sahip olacak.