Atama ile ilgili bilgi veren UPS Avrupa Başkanı Cindy Miller “Kapsamlı becerileri ve deneyimiyle Ufku Akaltan, Türkiye’deki faaliyetlerimizi başarılı şekilde yönetmek üzere mükemmel bir şekilde konumlandırılmıştır. Onun ve ekibinin, UPS’ten beklenen güvenilir hizmeti ve kaliteli çözümleri her büyüklükteki müşteriye sunacağından şüphem yok”, dedi.

Ufku Akaltan, UPS kariyerine, yüksek lisansını tamamlarken stajyer olarak katıldığı 2001 yılında başladı. 2002’de Pazarlama Yönetmeni olan Akaltan, Belçika ve Almanya’da UPS Avrupa için çeşitli pazarlama ve gelir yönetimi görevlerinde bulundu. 

2009 yılında, Brüksel merkezli UPS Avrupa’nın Pazarlama departmanında Planlama ve Fırsat Yönetimi Direktörlüğü görevine getirildi. Akaltan ayrıca, 2009 yılında UPS’in satın aldığı Türkiye’deki servis sağlayıcısı olan Ünsped Paket Servisi San. ve Ticaret A.Ş.’nin entegrasyonunu koordine eden özel bir ekipte çalıştı.

2010 yılına gelindiğinde, UPS İngiltere, İrlanda ve İskandinavya Bölgeleri’nin Pazarlama Direktörlüğü pozisyonuna atandı. Bu görevdeyken, Londra 2012 Olimpik ve Paralimpik Oyunları’nın Resmi Lojistik ve Ekspres Taşıma Sponsoru olan UPS’e bu misyonda yardımcı oldu. Akaltan, 2013’te şirketin Avrupa’daki en büyük pazarı olan UPS Almanya’da Pazarlama Direktörlüğü görevine getirildi. Türkiye’deki mevcut görevine Eylül 2014’te atandı.

Ufku Akaltan, Erasmus Üniversitesi Rotterdam İşletme Okulu’ndan ve Austin’deki Texas Üniversitesi’nden MBA derecelerine sahiptir. Ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin İşletme Mühendisliği alanından lisans mezunudur.

“Güçlü UPS Türkiye ekibimin de yardımıyla, Türkiye’deki faaliyetleri büyütmeyi ve mükemmel lojistik çözümler sunmada itibarımızı güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum” diyen Akaltan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, UPS için önemli bir pazar ve Türk müşterilerimizin küresel ticaretin tüm avantajlarından faydalanmalarına, uluslararası pazarlarla bağlantı kurmalarına ve rekabet kapasitelerini güçlendirmelerine yardımcı olacağız.”