A.B.D’deki günlük paketlerde, B2C ve B2B müşterilerinden gelen taleplerin artmasıyla yüzde 6,9 oranında bir artış yaşandı. Uluslararası İhracat Gönderileri hem Asya hem de Avrupa’daki güçlü büyüme ile birlikte yüzde 9,4 arttı. 2013 yılının üçüncü çeyreğine kıyasla %6,9 oranında bir artışla UPS, dünya çapında 1.1 milyar adet paket taşıdı. 

UPS CEO’su David Abney, “Bu çeyrekte göstermiş olduğumuz iyi performans, pazar büyümesinin ilerisinde kalma becerimizi ve pozitif faaliyet avantajımızı oluşturmakta” şeklinde konuştu.             

UPS Finans Direktörü Kurt Kuehn, ise “Yılın en yoğun dönemine giriyoruz, her üç segmentin de pozitif bir ivme gösterdiğini görmek umut verici” şeklinde konuştu ve “Yeni bir yoğun sezon bekliyoruz ve ulaşım ağımızın en yüksek seviyede hizmet vermek için hazır olduğu konusunda eminiz.” diye belirtti. "Bunun bir sonucu olarak, düzeltilmiş hisse başına seyreltilen kazançla ilgili beklentilerimizin, 2013 yılı düzeltilmiş sonuçlarına kıyasla yüzde 7 ile yüzde 9 oranında bir artış ile 4.90 ile 5.00 dolar aralığında olduğunu vurgulamak isteriz." diye ekledi.

 

Nakit Akışı

30 Eylül’de sona eren dokuz aylık dönemde UPS, 2,8 milyar dolar serbest nakit akışı elde etti. Şirket, geçtiğimiz yıla oranla hisse başına yüzde 8,1’lik bir artışla 1.8 milyar dolar kâr payı ödedi ve toplamda yaklaşık 2.1 milyar dolar tutarındaki 20,6 milyon hissesini yeniden satın aldı.                        

ABD Yurtiçi Paket Göderimi                                                                

ABD yurtiçi geliri 2013’ün üçüncü çeyreğine kıyasla yüzde 5,3’lük bir artış göstererek 8,7 milyar dolara yükseldi. Günlük paket hacmi, yüzde 7,7’lik UPS Karayolu Hizmeti ve yüzde 5,9’luk Ertelenmiş gönderilerin katkısıyla yüzde 6,9’luk bir iyileşme yakalandı. Bu çeyrekteki B2B teslimatlarının daha yüksek olmasının yanında, e-ticaret B2C’deki istikrarlı büyümeyi devam ettirdi.

UPS’in faaliyet kârı yüzde 7,8’lik bir artışla 1.3 milyar dolar oldu.  Faaliyet marjı 30 baz puan yükselerek, yüzde 14,7’ye ulaştı. Bu segment, kapasite ve yeni teknolojiye yaptığı yatırımların maliyetleri düşürmeye yardımcı olması sonucu olarak pozitif bir faaliyet gelişimi sağladı.

 

Paket başı toplam gelir, baz oranı iyileştirmeleri müşteri ve ürün karmasındaki değişiklik ile dengelendiğinde yüzde 1,5 oranında düştü. UPS SurePost gönderileri ise karma değişime katkı sağlayarak yüzde 50’den fazla bir oranda arttı.

3. çeyrek döneminde UPS, Access Point alternatif teslimat çözümlerinin New York ve Chicago bölgelerine doğru genişlediğini bildirdi. 2015 sonu itibariyle, mevcut 4.400 UPS Mağazasına ek olarak, diğer A.B.D şehirlerine de yeni yerler ekleneceği planı açıklandı.

 

Uluslararası Paketler                                               

Uluslararası gelir, günlük pakette yüzde 6,7 oranlık büyüme sonucu yüzde 5,5 artarak 3.2 milyar Dolar’a yükseldi. İhracat gönderileri dünyadaki tüm bölgelerdeki kazançla birlikte yüzde 9,4 arttı. Asya’dan yapılan gönderiler yüzde 16 oranında artarken, Avrupa’dan yapılanlar yüzde 14’e ulaştı.

Raporlanmış verilere göre faaliyet kârı yüzde10,3 oranında artarak 460 milyon dolara yükseldi.  Faaliyet marjı, bir önceki seneye kıyasla 70 baz puan artarak yüzde 14,5’e ulaştı. Çeyrek dönem esnasında uygulanan gelir ve masraf girişimleri marjın gelişimine katkı sağladı.

Kur değişiminden bağımsız olarak paket başı gelir, kısa ticaret rotalarındaki kesintisiz güç ve değişen ürün karmasına bağlı olarak %1,0 oranında azaldı. Premium olmayan ürünler hasılat üzerinde baskı kurarak, premium ürünlerden fazla talep görmeye devam etti.

7 Ekim’de UPS, uluslararası e-ticareti mümkün kılan i-parcel’i satın aldığını bildirdi. Şirketin deneyimi ve sınırlar arası e-ticaretteki teknolojisi, ABD ve Birleşik Krallık merkezli perakendecilerin dünya çapında 100’den fazla ülkede bulunan müşterilerine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

Tedarik Zinciri ve Nakliye                               

Tedarik Zinciri ve Nakliye geliri Forwarding ve Dağıtım iş birimlerindeki büyüme sayesinde, yüzde 7,5 oranında artarak 2.4 milyar dolara ulaştı. Faaliyet kârı ise 215 milyon dolar yükselerek yüzde 7’ye ulaştı. Bu dönemde faaliyet marjı ise yüzde 8,9 idi.

Nakliye geliri, büyük ölçüde ileri teknoloji ürün lansmanları ve devlet kazanımları yardımlarıyla artırılan Uluslararası Hava Taşımacılığı tonajına dayalı olarak daha yüksek seyretti. Kuzey Amerika Hava Taşımacılığı ve Denizyolu Taşımacılığındaki faaliyet kârı iyileşmeleri, Uluslararası Hava Taşımacılığı’ndaki kesintisiz fiyatlandırma baskısı ile yapılan denkleştirmeden daha fazlaydı. 

Geçen yılın aynı çeyreğine oranla, dağıtım geliri yüzde 10’dan fazla oranda arttı. Sağlık ve Perakende sektörü müşterilerinden gelen yoğun talep büyümeye katkıda bulundu.

UPS Nakliye geliri yüzde 7,9 oranında bir artışla 810 milyon dolara yükseldi.  LTL gönderileri yüzde 4,7’den daha yüksek iken, tonaj bazındaki gelir %1,1 oranında arttı. Faaliyet kârı ve marjı, geçen yılın üçüncü çeyreğine kıyasla büyüdü.