UPS Worldwide Express® hizmeti; gümrük işlemleri dâhil günün üç ayrı zamanında para iade garantili ve günü belirli teslimat seçeneği sunan UPS Express® portföyünün bir parçası. UPS Express portföyü şu özellikleri sunuyor:

·         27 ülkeye sabah en erken saatte teslimat için UPS Express Plus®

·         Türkiye dâhil 65 ülkeye gün ortasında teslimat için UPS Express®

·         220 ülke ve bölgeye gün sonunda teslimat için UPS Express Saver®

UPS Worldwide Express, teslimat yerine bağlı olarak, bir sonraki en uygun çalışma gününde 10:30 veya öğlen 12:00’ye kadar para iade garantili teslimat hizmeti sunuyor. Zamana duyarlı uluslararası gönderileri olanlar için özellikle faydalı olan bu hizmetten aynı zamanda bireyler ve farklı büyüklükteki şirketler de yararlanabiliyor. UPS Worldwide Express hizmeti, küresel GSYH’nin yüzde 91’ini kapsayan Türkiye dâhil 65 ülkede mevcut.

İleri teknoloji, perakende ve endüstriyel üretim sektörlerindeki şirketler, UPS Worldwide Express hizmetinin en büyük kullanıcıları arasında yer alıyor. Örneğin ileri teknoloji şirketleri, üretim süreçleri sırasında çok az veya sıfır duraklama süresiyle, özellikle hızlı bir ortamda faaliyet gösteriyorlar. UPS Worldwide Express hizmeti bu tür şirketlere, ihtiyaç duydukları hızda hareket ederek üretim ve dağıtım süreçlerini koruma becerisi kazandırıyor.

 UPS Avrupa Pazarlama Başkan Yardımcısı Scott Aubuchon şunları söyledi: “Avrupa’da, Asya gibi önemli ticari hatlarda ve dünya çapında UPS Worldwide Express’in küresel kapsama alanını genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Uluslararası ticaret büyümeye devam ettikçe ve tedarik zincirleri artan bir şekilde küreselleştikçe, Avrupa’daki şirketler güvenebilecekleri bir para iade garantili, günün belirli saatinde teslimat seçeneklerine ihtiyaç duymaktadır. Başarıları, bu nedenle, diğer Avrupa ülkeleriyle ve dünyanın geri kalanıyla olan ticareti artırmakta, bu da Avrupa’da iş imkânları yaratmaktadır.”

 

Sınır ötesi ticaret, dünya çapında artma yolunda ilerliyor. Dünya Ticaret Örgütü, dünya ticaretinde 2015’te yüzde 3.3 ve 2016’da yüzde 4’lük bir artış öngörüyor.

Yeni hedef bölge posta kodlarının büyük çoğunluğu Asya-Pasifik bölgesinde yer alıyor. Avrupa ve Kanada’da UPS, zaten geniş olan kapsamını daha da genişletirken, Latin Amerika’da, Hindistan Alt-kıtasında, Orta Doğu’da ve Afrika’daki yeni posta kodlarıyla UPS’in kapsama alanları gelişmekte olan bu bölgelerde de büyüyecek.

UPS Worldwide Express hizmetinin ek posta kodlarına genişletilmesi, acil teslimatlar için müşterilere daha da büyük bir para iade garantili kapsam alanı sunarak uluslararası ticarette büyümelerine yardımcı oluyor. UPS Worldwide Express hizmetiyle sunulan daha erken teslimat seçeneği, müşterilerin daha fazla şeyi yapabilmelerini ve ticari faaliyetlerini sürdürmelerini mümkün kılıyor. UPS’in sunduğu diğer avantajlarla birlikte bu hizmet, Avrupa’da sınır ötesi e-ticaretin hızlı yükselişini de destekliyor.