Irak'a yapılan taşımalarda Koronavirüs kontrolleri nedeniyle büyük bir aksama yaşanıyor. UND gün içinde  nakliyecilere 2 önemli bilgilendirme yaparak, firmalara taşımaların nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi. 

UND tarafından yapılan ilk bilgilendirme şöyle: 

Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığının bilgileri dahilinde, Irak’a Habur gümrük kapımız aracılığıyla gerçekleştirilecek ticari geçişlerin aksamaması adına;

-Habur Gümrük kapısının çıkışında tampon olarak belirlenen yerlerde dorse veya konteyner değişimi yapılarak iş ve işlemler gerçekleştirilecektir. (Kesinlikle Halil İbrahim Gümrük bölgesine geçilmeyecektir)

-Yükler, Iraklı veya Türk şoförlerce (ülke içlerine gitmemek şartıyla) Türkiye'de tampon olarak belirlenen yerlerde (Irak tarafına geçilmeyecek) şoför değişimi suretiyle aktarılabilecektir.

-Bu işlemler yapılırken Habur Gümrük Sahasında konuşlanan sağlık bakanlığı personeli ve valilikle eşgüdümlü olunacaktır.

-Şoförlerin birbirlerine temasını önleyecek şekilde ve aynı zamanda şoförlerin maske, dezenfektan ve eldiven gibi koruyucu donanımla teçhiz edilmeleri için gerekli tedbirler alınacaktır.

-Treyler değişimi yapacak olan sürücüler için de maske ve dezenfektan verilecektir.

-Sürücülerimizin alanda sürekli maske kullanmaları, azami şekilde hijyen kurallarına uymaları, sahada sağlık personellerinin talimatlarına uymaları önemle rica olunur.

-Bu zor süreçte sürücülerimizin göstermiş olduğu sabır ve destekten dolayı sektörümüz adına şükranlarımızı sunarız.

UND daha sonra bir bilgilendirme daha geçti: 

Habur sınır kapısında yaşanan durum nedeniyle olağanüstü bir yoğunluk meydana gelmiştir. Söz konusu duruma yönelik gerekli düzenlemeler ve ikinci bir duyuru yapılana kadar, Irak’a yurt içinden ve yurt dışından yükleme yapılmaması, yüklenmiş araçların da kapıya yönlendirilmemesi önemle rica olunur.