Dünyanın lider posta ve lojistik grubu Deutsche Post DHL, Dow Jones Sürdürülebilirlik İndeksi (DJSI) kapsamında, indeksin dünya ve Avrupa kolu olan DJSI World ve DJSI Europe indekslerinin ikisinde birden yer alma hakkı kazandı. Uluslararası reyting ölçümü, 1999 yılından bu yana şirketlerin bazı son derece katı standartlara uygun gerçekleştirilen sürdürülebilirlik aktivitelerinin takibi ve analizi yoluyla yapılıyor. Bu bakımdan indeks sürdürülebilirliğe önem veren yatırımcılar için bir rehber özelliği taşıyor.

Deutsche Post DHL 2014 yılı itibariyle indeksin öncelikli kategorileri olan ekonomi, çevre ve toplum kategorilerinin herbirinde ilerleme kaydetti. Böylece genel değerlendirmesini 7 puan artırarak 76’ya çıkardı. Grup, en önemli kazanımlarını kurumsal vatandaşlık (+50), müşteri ilişkileri yönetimi (+34) ve paydaş bağlılığı (+28) alanlarında elde etti. Çevre kategorisindeyse, mevcut puanına 4 puan daha ekleyerek zaten yüksek olan puanını daha da artırdı.                                             

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı, konuyla ilgili şunları söyledi: “Dünyanın  lider sürdürülebilirlik indekslerinde sürekli olarak yer almamız, ticari başarımızı faaliyetlerimizdeki sorumluluk anlayışıyla birleştirme felsefemizin bir teyidi niteliğinde. Sektörümüzün lider oyuncusu olarak, sosyal sorumluluğumuzun ve sektör için çıtayı belirleyen rolümüzün farkındayız. Bu nedenledir ki 2020 stratejimiz kapsamında, tüm paydaşlarımızla değer yaratma temelli bir ilişki oluşturmaya odaklanıyoruz. Şirket paydaşlarıyla ilgili temel kategorilerde aldığımız başarılı puanlar doğru yaklaşımı benimsediğimizi gösteriyor.”

Dow Jones Sürdürülebilirlik İndeksinde 1800’den fazla şirket değerlendirmeye alındı.

Deutsche Post DHL, 2004 yılından bu yana sürdürülebilir çevre standartları, iklim değişimine karşı mücadele veya çalışma standartları gibi kriterlere göre şirketlerin sürdürülebilirliğini ölçen FTSE4Good indeksinde de yer alıyor. Grup, 2013 yılında MSCI Europe ve Global indekslerinde en yüksek puan olan “AAA” alan tek lojistik şirketiydi. Deutsche Post DHL ayrıca CDP Global 500 İklim Saydamlık Liderliği İndeksinde yıllardır lider pozisyonunu koruyor. Değerleme kuruluşlarının yanı sıra Grubun sürdürülebilirlik faaliyetleri diğer bağımsız kuruluşlar tarafından da analiz ediliyor: Green Brands şirketin GoGreen çevre koruma programını “Green Brands Almanya” çevre mührüne layık gördü. Grup ayrıca Kirchhoff danışmanlık tarafından hazırlanan İyi Şirket Sıralamasında 70 uluslararası şirket arasında 23. sırada yer aldı. Deutsche Post DHL böylece sıralamada 2009 yılına göre 19 sıra yükseldi.