Sürat Kargo Genel Müdürü Metin Kocael, geçtiğimiz yıl ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

TVRM Covid-19 sertifikasını alan ilk kargo firması

"Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgını sonrasında ilan edilen pandemi dönemi ile birlikte zor bir süreçten geçtik ve bu zorlu süreç halen devam ediyor. Bu dönemde önceliğimiz çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını korumak oldu. Tüm tedbirleri alarak hayati öneme sahip tedarik zincirinin bozulmaması için kesintisiz hizmet vermeye devam ettik. Bu çabamızı TVRM Covid-19 sertifikasını alan ilk kargo firması olarak taçlandırdık. Ticari olarak ise 2020 yılını, bir önceki seneye göre yüzde 34 oranında bir büyüme ile kapattık. Pandemi döneminde oluşan ani yoğunluk sebebiyle düşen teslimat performansımızı aldığımız önlemler ve yaptığımız yatırımlarla yılın son çeyreğinde artırarak beklentiye cevap verebildik."

2021 yılı hedeflerndende bahseden Kocael; "2021 yılı büyüme hedefimizi yüzde 65 olarak belirledik ve ilk çeyrekteki büyüme oranımız yüzde 75 oldu. Artan teslimat performansımız ve gelişen müşteri yaklaşımımız sayesinde müşteri sayımızda önemli artışlar elde ettik ve bu artışa rağmen hizmet kalitemizde de önemli bir artış sağlamanın gururunu yaşıyoruz. 2021 yılının ilk çeyreğinin sonunda yüzde 94 net teslimat performansına ulaştık. Bu seviyeyi korumak ve daha da geliştirmek için Türkiye’ nin her yerinde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Çalışan sayısı yüzde 20 arttı

Kocael, 2020 yılında çalışan sayısını yaklaşık yüzde 20 oranında arttırarak 7 bin 500 seviyelerine çıkardıklarını söyledi. "2021 yılında da artan şube sayımıza paralel, personel sayımızda benzer oranda artış planlamaktayız. Sadece bu yılın ilk çeyreğinde 20 tane daha şube açarak toplam şube sayımızı yaklaşık 800’e çıkardık. Bildiğiniz gibi ülkemiz bir istihdam seferberliği içerisinde. Biz de TMSF bünyesindeki bir şirket olarak bu seferberliğe tüm imkanlarımızla destek olmaya devam edeceğiz" diyen Kocael, müşteri memnuniyeti konusunda şunları söyledi:

Şikayetler yarı yarıya azaldı

"2020 yılının son çeyreğinden başlayarak hizmet kalitemiz ve müşteri memnuniyetimiz hızla artıyor. Sunduğumuz hizmetin kalitesindeki artış ile şikayet sayılarımız yüzde 50 oranında azalırken müşteri teşekkür oranımız da yüzde 75 oranında arttı. Şunu özellikle belirtmek isterim ki müşteri memnuniyeti ve performans anlamında Sürat Kargo geçen yılın ilk çeyreğine göre çok farklı bir seviyede. Müşterilerimizin bu yeni ve oldukça başarılı seviyeyi denemelerini sabırsızlıkla bekliyoruz."

Müşterilerimiz bu kalitedeki hizmeti daha makul bir fiyata alabiliyor

Metin Kocael, sözlerini şöyle bitirdi: "Sürat Kargo, kargo sektöründe faaliyet gösteren ulusal bazda en önemli kargo firmalarından birisidir. 800’e yakın şubemiz ile, tüm müşterilerimize yüksek performansta hizmet sunmaktayız. Teslim performansımızdaki önemli yükseliş, sektördeki en etkili tercih sebeplerimiz arasındadır. Müşterilerimize kalıcı hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için yatırımlarımızı ara vermeden devam ediyoruz. Teslim performansımızdaki önemli yükseliş ve müşterilerimize sunduğumuz fiyat avantajı sayesinde sektöre yeni bir soluk getirdik. Müşterilerimizin bu kalitedeki hizmeti daha makul bir fiyata alabiliyor olması, bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz oldu. Sürekli gelişmekte olan yapımız ve operasyonel süreçte gösterilen yüksek performansın etkisi ile sektörün tercih edilen markası haline geldik."