Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından Türkiye gündemine taşınan Türk tırlarının ve şoförlerinin AB ülkelerine girerken karşılaştığı kota ve geçiş sorunları Financial Times’ın haber  konusu oldu. 

Financial Times muhabiri Andrew Byrne tarafından hazırlanan haber videosunda, Integral Lojistik firmasının şoförlerinin İstanbul'dan İngiltere'nin Dartford kentine uzanan 3000 km'lik güzergah üzerinde gerçekleşen  yolculukları sırasında yaşadıkları görüntü ve röportajlarla aktarılıyor.
Gece-gündüz Avrupa yollarını arşınlayan Türk şoförlerin "adeta Avrupa haritasını yeni baştan çizdiği" yorumunun yer aldığı bu özel haberde, AB ülkelerinin uyguladıkları "şoför vizeleri, sınır kapılarında işlem süresini uzatan aşırı bürokratik işlemler ve bazı ülkelerde ratlanılan rüşvet talepleri" başta olmak üzere çekilen sıkıntılar açıkça anlatılıyor.

Bulgaristan sınır kapısında bekleyen uzun tır konvoylarına dikkat çeken Byrne,  tır şoförlerinin özellikle Bulgaristan, Macaristan ve Romanya sınırında rüşvet ödemeye zorlandıklarını söyledi. Tır şoförlerinin özellikle evrak konularında karşılaştıkları zorlukları ve verdikleri mücadeleyi anlatan Financial Times, Bulgaristan sınır kapısında bekleyen gümrük polislerinin de görüşlerine ayrıca yer verdi.

İlgili video için linki tıklayınız.
http://video.ft.com/3581570688001/Trekking-with-the-Eurotruckers/latest