Martaş Group’un Esenyurt’taki tesislerinde düzenlenen törene Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Martaş Group Yönetim Kurulu Üyesi Okan Kurt, Martaş Group Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Kurt, Scania Satış Müdürü Namık Tunç Gömeçli, Scania Finans Genel Müdürü İlker Önder katıldı.  

İlhami Eksin: “Malın önünde, arkasında, her zaman yanınızdayız”

Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, teslimat töreninde yaptığı konuşmada, Martaş Group’un Scania’nın en büyük filolarından biri olduğuna dikkat çekti. Scania’nın en eski müşterilerinden biri olduğunu belirterek Martaş ile işbirliğini geliştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eksin, “Martaş büyük filolarımızdan biri. Eminim bahtı açık olacak. Satış sonrası ile her zaman yayındayız. Malın önünde, arkasında, her zaman yanınızdayız”.

Okan Kurt: Güvenli limanlarda yol alacağız  

Martaş Group Yönetim Kurulu Üyesi Okan Kurt da nakliye sektöründeki çalkantılardan en az etkilenmek için daha güvenli gördükleri kontratlarla ilerledikleri vurguladı. Tofaş ve Arçelik gibi Türkiye’nin en büyük markalarıyla kontrat imzaladıklarını hatırlatan Kurt, ağırlıklı olarak İtalya’ya taşımacılık yaptıklarını ve İtalya’da kuvvetli olduklarının altını çizdi.

“Filodaki Scania araç sayısı 300’e yükseldi

100 adetlik Scania G400 LA 4X2 çekicileri alırken Scania Finans’ı kullandıklarını ifade eden Okan Kurt, Martaş’ın Scania Finans’ı kullanan ilk şirket olduğunun da altını çizdi. Şu anda filolarında 400 adet araç bulunduğunu ve 100 adetlik Scania alımı ile birlikte filolarında toplam Scania sayısının 300 adede yükseldiğini ifade eden Kurt, araçlarının yaş ortalamasının da bu alımla 6 yaşa indirdiklerini vurguladı. Öte yandan Kurt, “Biz Mersin merkezli bir firmayız. Mersin’in en büyük gümrüklü antreposuna sahibiz” dedi.

İtalya’dan gelen şoförümüz esnemeden, Bursa’ya gidebilir.

Scania araçların kalite, tamir, bakım, yakıt tüketimi, konfor ve dizayn olarak tercihlerinde öne çıktığını kaydeden Kurt, filolarında 2008 model Scania aracın balatalarını daha yeni değiştirdiklerini oysa 100 bin kilometrede balatalarını değiştirmek zorunda kaldıkları başka marka araçları da gördüklerini vurguladı. Şoförlerin de Scania ile ilgili olumlu düşündüklerine dikkat çekerek, “İtalya’dan gelen şoförümüz esnemeden, Bursa’ya gidebilir. O kadar rahat araçlar.”

“Şoför sıkıntısı nakliye sektörünün ortak problemi”

Sektörün en büyük sorununun ‘şoför sıkıntısı’ olduğunu belirten Kurt, şoför sıkıntısının nakliye firmalarının ortak problemi olduğunu söyledi. Kurt, Martaş olarak kendilerinin şoför alımlarında en az 10 yıllık tecrübe aradıklarını sözlerine ekledi.

Mars Lojistik gibi teklif gelmesi lazım

Yabancı firmaların Türk lojistik sektörüne yönelik ilgisini de değinen Okan Kurt, mesleği babadan oğula yaptıklarını bu anlamda satmayı düşünmediklerini söyledi. Kurt, “Borusan’ın Balnak’dan önce kendilerine teklif yaptığına değinen Kurt, Mars’a yapılan gibi bir teklif olursa düşünürüz.” dedi.